ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта с кафе помага при гъбички по ноктите

Гъбички по ноктите (онихомикоза) е опасно заболяване, което може да се появи в ранен етап с имплицитни (прикрити) симптоми. Затова трябва да се диагностицира и лекува навреме


Гъбичните заболявания не само унищожават повърхността на нокътната плоча. Те причиняват неприятна болка, разрушават формата на ноктите и са причина за патологии на меките тъкани. Онихомикозата бързо се разпространява по здравите нокти на ръцете и краката. Заболяването е опасно и за другите хора. Ето защо, ако забележите обезцветяване, и други необичайни прояви в областта на нокътната плоча, трябва незабавно да се срещнете и консултирате с дерматолог или миколог.

Симптоми на гъбички по ноктите

Следните признаци показват, че е възможно да имате гъбички, които нарушават здравето на ноктите:

– Ноктите са груби и чупливи.

– Има деформация на формата на ноктите.

– Налице е възпаление на тъканите около ноктите.

– Изглаждане или изтъняване/удебеляване на ноктите.

– Неравните и непрозрачни нокти могат да имат кафяви, черни или жълти зони.

Нокътната гъбичка никога не изчезва от самосебе си. Прониквайки в нокътната плоча, заболяването бавно разрушава твърдата повърхност на нокътя, а след това и околната тъкан. В напреднал стадий гъбичките на ноктите причиняват алергични реакции, интоксикация на организма и дори увреждане на вътрешните органи.

Лечението на онихомикозата изисква взимането на навременни мерки, защото гъбичките са доста упорито заболяване.

Предлагаме ви доста лесна и ефикасна рецепта, с която ще можете бързо да решите проблемите си

Рецептата помага както при гъбички на ръцете, така и на краката.

Сварява се силно кафе и няколко пъти ръцете се потапят във водата, без да се премахва утайката.

В интернет-форумите, както и в групите в социалните мрежи, в които тази рецепта е споделена, има предостатъчно отзиви за нейната ефикасност. Хората с радост коментират своя успех при лечението с кафе. Кафеената отвара помага при гъбички на краката, при удебелена, лющеща се кожа на петите, както и при болка в стъпалата и глезените.

Ако процедурата се повтаря няколко вечери поред, гъбичките се премахват без остатък, кожата става гладка, а болките отшумяват.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *