Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Корен от глухарче премахва петната от витилиго

Витилиго е вид кожно заболяване, при което дермитът губи естествената си пигментация, защото меланина се разрушава


В резултат на този процес, някои области на кожата губят своя цвят, което създава ефекта на бели петна или по-светло оцветяване. Болестта ветилиго е известна от древни времена.

В медицинската практика, в допълнение към името „витилиго“, можете да намерите друго наименование на тази кожна патология – левкодерма. В превод от латински това означава „бяла кожа“.

Що се отнася до статистиката, според някои данни, до 1% от световното население страда от витилиго. Болестта не зависи от определена популация, но черните хора имат по-изразени петна. Най-често заболяването се проявява на възраст от 10 до 30 години, като този период представлява до 50% от всички случаи на патология.

Основният симптом на заболяването е появата на петна с млечно бял цвят и ясно определени граници по кожата. Най податливите части на тялото са лицето (областта около устата, ушите, очите, носа), ръцете и краката (гърба, краката, лактите, краката, коленете). Петна могат да се появяват на окосмените области на главата, включително в областта на брадата и мустаците при мъжете.

Обособени са следните видове депигментация:

– На мястото на преход на кожата има пигментиран контур, самите петна имат три цвята.

– Петна, ограничени с изразена пигментация.

– Петна, които имат синкав цвят.

Причини за появата на витилиго

Витилигото не се появява по рождение. Тази кожна патология започва да се формира под влияние на редица външни и вътрешни фактори. И изключително рядко болестта се проявява в ранна детска възраст, а именно до 10 години. Предполага се, че възникването на витилиго има връзка с периодите на повишена слънчева активност през летните и пролетните периоди.

Това са най – често срещаните причини за появата на заболяването:

– Автоимунни проблеми.
– Генетични изменения.
– Нарушена работа на ендокринната жлеза.
– Нарушения на кожния трофизъм.
– Прием на някой лекарства.
– Болести на храносмилателния тракт.
– Ефектите на различни химикали върху кожата.

ГЕНОТРОН – Концентрирана формула с екстракт от глухарче!

Ето 3 изпитани с годините народни рецепти, които помагат при подобни кожни проблеми:

1. В 500 мл вода се варят 50 корена от глухарче. Сместа трябва да се сгъсти като й се добави мляко на прах. Прави се маска вечер преди лягане, а сутрин белите петна се мажат с газ. За подобряване на кръвообръщението намазвайте белите петна с йод, настойка от лютива чушка и натривайте с настойка от орех или кори от дъб. През деня поне 2 часа на слънце.

2. Вземат се 30 зелени орехчета и се накисват в зехтин. Престояват 40 дни на слънце. Белите петна се мажат 3-4 пъти на ден.

3. 300 грама сухи плодчета от черен бъз се счукват на прах. От праха се приемат по 1 чаена лъжица 3 пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *