ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 златни рецепти връщат здравето на черния дроб

Тези 4 златни рецепти от руската и китайската медицина са най-доброто, което може да ползвате при редица заболявания на черния дроб


За здравето на черния дроб има много и различни рецепти. В интернет може да намерите немалко диети, с помощта на които ще върнете здравето на този толкова важен орган.

Какво прави тези 4 златни рецепти за здравето на черния дроб толкова специални?

Рецептите, които подбрахме днес, са доказано ефективни. В продължение на стотици години са ползвани успешно не само в Русия и Древен Китай, но и в други страни и различни континенти. Самият факт, че са запазени до днес, и се ползват удачно, въпреки напредъка на фармацевтичната индустрия, говори изцяло в тяхна полза. ‘

Може да ползвате рецептите при редица заболявания на черния дроб. Отлично помагат при:

– алкохолна болест на черния дроб.
– неалкохолно омазняване (стеатоза).
– цироза.
– фиброза.
– увреждане на черния дроб като следствие от употребата на различни антибиотици и други силни лекарства.

Може да използвате четирите рецепти и при изразена дисфункция на черния дроб

Чернодробна дисфункция е състояние, от което страда почти всеки втори човек. Как да я разпознаете?

В случай че черният дроб започне да функционира неправилно, тялото праща серия от сигнали, на които трябва незабавно да обърнете внимание. Ето и най-честите от тях:

– киселини в стомаха;
– дискомфорт след хранене с мазни храни;
– жълтеникав цвят на кожата (особено забележим на лицето);
– загуба на апетит;
– лош дъх;
– обща слабост;
– хронична умора;
– променена е миризмата на пот;
– горчив вкус в устата;
– метеоризъм;
– синдром на болката в десния хипохондриум;
– пристъпи на гадене;
– повръщане след хранене с мазни храни;
– различни доброкачествени лезии по кожата;
– обезцветяване на урината;
– обезцветяване на изпражненията.

Всеки от горните симптоми или тяхното комбиниране трябва незабавно да бъде причина за навременни медицински изследвания. Ако признаците на аномалиите в черния дроб надхвърлят 5 дни, незабавно трябва да потърсите медицинска помощ. Също така, ако симптомите се появяват по-често от два пъти в годината, трябва да посетите лекар.

При започване на лечение с народни средства е необходимо внимателно да се следи здравословното състояние. В случай, че няма положителни промени в рамките на 10 дни, трябва да потърсите професионална медицинска помощ.

4 златни рецепти, които връщат здравето на черния дроб

Махат се семките на 3-4 лимона и се пасират или се прекарват през машинка за месо. Получената смес се излива в буркан и към нея се прибавя 1 чаша мед. Нека да престои 24 часа на топло място. Разбърква се и се прибира в хладилника.

Взима се сутрин по 1 чаена лъжичка, разтворена в чаша топла вода. Пие се докато урината стане светла. С тази рецепта се пречистват бъбреците и жлъчният мехур. Тази рецепта не е подходяща за хора, които имат киселини.

***

В 5-литрова емайлирана тенджера се изсипват 3 части непочистен от люспите овес, 3 супени лъжици люспи от бреза и се заливат със студена предварително преварена вода. Оставя се 24 часа на хладно. В друга емайлирана тенджера се кипва 1 литър вода. 1 чаша плодове от шипка се слагат във врящата вода. Ври 10 минути и се оставя 24 часа на хладно място. Двете настойки от овеса и шипките се прецеждат и се сипват в тъмни бутилки и се пазят в хладилника 5 дни. Пие се 4 пъти на ден по 150 грама преди ядене.

***

Чист пчелен клей се разтваря на водна баня и след като се разтопи напълно се добавят 2 пакетчета чисто краве масло. Сместа се бърка докато стане гъста каша. Сваля се от огъня и се изсипва в стъклен съд. Взема се сутрин по 1 супена лъжица на гладно в продължение на 1 месец. Още на втората седмица каверните се затварят.

***

Смесват се 40 грама бял равнец, 30 грама пелин, 30 грама семе от бяла метла. В 1 литър вряла вода се варят 3 супени лъжици от сместа 15 минути. Пие се 1 кафена лъжичка 3 пъти дневно.

Източник: www.ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *