Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дерматолози обясняват: Защо трябва да се къпем в края на деня?

Дерматолозите препоръчват вземането на хладък душ

Вземането на душ несъмнено се е превърнало в неизменна част от ежедневието на съвременния човек. Няма никакво съмнение, че сутрешното къпане действа освежаващо и подобрява работоспособността. В същото време пък вечерният душ гарантира добър и спокоен сън.

Американски дерматолози са се заели да изследват предимствата, които можете да извлечете, вземайки си душ в края на деня. Ето ги и тях:

Отмиване на потта, алергените и мазнините

Няма никакво съмнение, че благодарение на вечерния душ кожата ви се чувства по-добре и е по-здрава, твърдят специалистите. Ако работата ви е свързана с обикаляне навън почти през целия ден, то това несъмнено означава, че кожата ви е отрупана с различни видове алергени.

В тези случаи не само е желателно, а задължително да вземете душ, след като се приберете у дома. По този начин отмивате всичко онова, което би раздразнило кожата ви. Истината е, че почиствайки кожата си от тях вечерта, й давате възможност да се регенерира и да изгради нови клетки на мястото на мъртвите.

да се къпем
Препоръчително е да се къпем в края на деня

Д-р Самър Джейбър препоръчва горещо да миете лицето си не само сутрин, а и вечер. По този начин ще се предпазите от образуването на акне.

Срещу стрес

Едва ли все още има хора, които изпитват съмнение по отношение на това, че вечерният душ освобождава тялото от натрупания през деня стрес. Истината е, че вечерният душ намалява значително нивата на кортизола – стероиден хормон, който регулира кръвната захар и помага на тялото да реагира адекватно при натоварване. Освен това вечерният душ свежда до минимум напрежението в мускулите.

Колко пъти на ден е полезно да се къпем?

Отговорите на този въпрос са различни. Според специалистите, провели това изследване, най-добре е да се къпем по два пъти на ден – сутрин и вечер. Но тук е мястото да се направи важното уточнение, че това важи само когато вземането на душ е кратко – в рамките на 5-10 минути.

Не на последно място трябва да отбележим, че според дерматолозите хладката вода е много по-полезна от горещата.

Източник:wоmаn.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *