3 рецепти при възпаление и камъни в пикочния мехур

Пикочният мехур е кухият орган в долната част на корема, в който се съхранява урината

Тъй като пикочният мехур се пълни, мускулите по стените му се отпускат, за да могат да се разширят по време на уриниране. Това дава възможност на урината да тръгне през уретрата.

При по-възрастните и при много млади хора, симптомите на възпаление или камъни в пикочния мехур могат да не бъдат така изразени или да не са конкретни. Най-често оплакванията са от парене при уриниране, често и болезнено уриниране, наличие на кръв в урината – при възпаление на пикочния мехур. Когато възпалителният процес е обхванал и бъбреците, състоянието на пациентите е значимо увредено. Тогава има температура, която често е значително повишена, понякога с втрисания, болка в поясната област, която може да бъде тъпа при по-леко възпаление. Налице е и много силна, пробождаща болка при гнойно възпаление.

При правилно и своевременно лечение с тези билкови рецепти заболяването може да бъде излекувано напълно 20 – 30 дни.

Предлагаме ви 3 рецепти от старите билкарски сборници, които се ползват при възпаление или камъни в пикочния мехур


Рецептите са лесни и могат да се изпълнят у дома. Прилагането им не изисква кой знае какви усилия, а крайния резултат определено си заслужава да ги запазите и ползвате, когато е необходимо.

***

При камъни в пикочния мехур: Прави се отвара от бобени шушулки в съотношение 1:10. Ври 10 минути и се прецежда. Или 3 супени лъжици наситнени бобени шушулки се заливат с 500 мл преварена вода, ври на слаб огън 15 минути, кисне 3 часа и се прецежда. Ползва се като първата рецепта.

***

Пийте по 3 ракиени чашки на ден хвойново вино. Прави се по следния начин:2 шепи плод от хвойна се заливат с 1 литър бяло вино. Оставете сместа да престои 8 дни преди консумация. Ефектът е невероятен.

***

Пикочогенен чай:прави се смес от 1 част корени от кучешки пирей ,2 части хвойнови плодчета и стръкове от полски хвощ. 1 супена лъжица от нея се залива с 2 части вряща вода. Кисне 15 минути и се прецежда през марля. Взема се по 1 супена лъжица запарка 3-4 пъти дневно преди ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *