Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сухо гладуване по метода на Сергей Филонов: кратко ръководство за начинаещи

Нека разгледаме накратко техниката за сухо гладуване за начинаещи. За напълно начинаещите специалната система на гладуване е разделена на периоди


Най-важното, което трябва да се знае за т.н „сухо гладуване“ е, че в същността си този режим не включва употребата на вода под никаква форма. Това е екстремен метод, за който се изисква значителна предварителна подготовка и много, много воля.

Преди да започнем е добре да напомним, че каквото и да сте чували за сухото гладуване (най-вече колко ефикасно е то при някои тежки, хронични заболявания и рак) е добре да се консултирате с лекар.

През последните няколко години привържениците на екстремното гладуване поставят така наречения сух глад на първо място в своите класации. Не само заради това, че е прекалено екстремно и малцина са тези, които са успели да го изкарат докрай. Или пък да го направят в пълния му формат.

Сергей Филонов

За разлика от класическите разтоварващи дни, при които се използва само вода или други здравословни течности, като чай и свежи сокове, този метод се различава в това, че човек не само отказва храната, но и водата. Странно, но привържениците на сухия глад казват, че много по-лесно се гладува като не се използва вода. Основният „трик“ на този метод на пълно гладуване е, че тялото много по-бързо се отървава от мазнините, тъй като започва да синтезира вода от кислород във въздуха и от водорода, който се отделя по време на „разцепването“ на мастната тъкан. Сухото гладуване може да бъде разделено на два вида: НЕПЪЛНО И ПЪЛНО СУХО ГЛАДУВАНЕ.

Сухо гладуване: подробен метод за почистване на тялото

Както вече стана ясно, сухото гладуване може да бъде разделено на два вида: пълно и непълно.

При по-леката версия на гладуване се позволява да се направи душ, да се вземе вана или да се ползват течни храни, като супа например. Това означава, че или ще се къпете, или ще ядете супа.

При пълното сухо гладуване подобни процедури и течни храни са забранени. И освен това, този метод напълно игнорира процедурите за хигиена дори и на устната кухина. Добре е да се знае, че клизмите са противопоказни при прилагането на всякакъв вид сухо гладуване.

Две седмици преди началото на сухото гладуване е наложително да се извърши подготвителен етап, през който човек трябва да се въздържа от захар, здравословни въглехидрати, мазни храни, рафинирано масло, сол, месо, тютюнопушене и алкохол. Препоръчително е в диетата да се включат риба, постно птиче месо, леки млечни продукти, сурови и варени зеленчуци, плодове и сушени плодове , ядки и гъби. Чаят и кафето трябва да бъдат заменени с чиста питейна вода. Можете да пиете минерална вода и отвари от различни билки. Една седмица преди постенето трябва да преминете към зеленчукова храна. В края на подготвителния период преставате да ядете. Пие се само вода. Може да бъде овкусена с лимон или мед.

Нека разгледаме по-подробно техниката за сух глад за начинаещи, която е специална система от периоди

– Първи период: един ден – гладуване без вода, след това 1 – 3 седмици на хранене, както е посочено в подготвителния етап.

– Втори период: пости се пълно в продължение на два дни, след което за период от 1 – 3 седмици преминаваме към лека храна.

– Трети период: три дни глад, 1-3 седмици – лека храна (пак като по време на подготвителния период).

– По време на четвъртия период сухото гладуване продължава 4 дни, последвано от 1 до 3 седмици лека храна.

– И накрая, по време на последния пети етап трябва да издържите 5 дни без храна и вода и след това постепенно да излезете от гладуването.

Процесът на излизане от сухото гладуване е изключително важен момент

В първите часове след гладуването се препоръчва да се изпие чаша охладена преварена вода. След няколко часа можете да изядете лек млечен продукт, съдържащ само чисти млечнокисели бактерии. В този случай киселото мляко или кефирът със съмнителна микрофлора трябва да се изхвърлят. След още 2 часа можете да изядете малка купичка топъл протеинов бульон (пиле или риба) без сол и хляб.

Няколко дни след приключване на сухото гладуване не трябва да ядете сурова, мазна и тежка храна. По това време се препоръчва да се ядат храни с леки протеини. Желателно е да се ядат малки порции и да се пие само преварена вода (можете да добавите лимон и мед).

Източник: filonov.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *