Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съвет от специалист: 4 стъпки ликвидират увиснали бузи

Бузи като на булдог? Неприятно увисналата кожа не е проблем само на по-възрастните жени. И на 30-годишните вече им се налага да се борят с този козметичен недостатък


Слабата кожа на лицето и увисналите бузи вече не учудва никой. Някак свикнахме да виждаме по улиците млади (и не чак толкова млади) жени с бузи като на булдог, както ги наричат те самите. Има ли как да се справим с този проблем? Дерматологът-козметолог Анна Агранович разказа за методите за справяне с увисналите бузи от гледна точка на специалиста. Пред руския сайт aif.ru тя дава и съвети как жените да повдигнат бузите със собствени ресурси.

Какво виждате, когато се вгледате в огледалото сутрин? Отговорът на този въпрос често тормози жените над 30. И отговорите не винаги вдъхват оптимизъм: оток, синини под очите, повехнал тен и може би най-ужасното нещо – увиснали бузи. Те, за разлика от сенките под очите, не могат да се скрият. На бузите, подобни на онези на кучето от порода булдог трябва да се обяви истинска война. Кое оръжие е по-добре да изберете, за да ги победите, казва дерматологът- козметолог Анна Агранович.

Анна Агранович

1. Използвайте домашни маски

Борбата с увисналите бузи може да се води не само в кабинета на козметолога, но и у дома. Добър укрепващ ефект може да се постигне с помощта на маски на базата на бяла глина и мед. За първия вариант ще ви трябват 2 супени лъжици суха бяла глина, 1 супена лъжица гроздов сок и 1 чаена лъжичка пшеничен зародиш. Разбъркайте внимателно всички съставки и ги нанесете върху лицето. След 20 минути изплакнете с топла вода.

За следващата маска разбийте яйчен белтък докато стане на пяна, добавете супена лъжица овесена каша и супена лъжица мед, загрята на водна баня. Нанесете сместа върху лицето за 15-20 минути. След това внимателно изплакнете с топла вода. Не забравяйте, че при домашните грижи е важно често да се прилагат гореописаните процедури. Сменяйте маските 1-2 пъти седмично.

2. Масаж с кърпа

Има разнообразни опции за масаж у дома. Ето каква е техниката с помощта на хавлиена кърпа, чийто размер трябва да изберете въз основа размера на лицето: кърпата трябва почти изцяло да го покрива. Вземете две чаши с вода. В първата изсипете студена вода и добавете 1/2 супена лъжица сол, във втората – гореща вода. Сгънете кърпата и я накиснете в студената и солена вода. Или излейте отгоре, върху нея. След това изстискайте и покрийте добре лицето, като започвате от ключицата, шията, бузите, нагоре през скулите и челото. Задръжте в тази позиция 3 минути. След това повторете същото с горещата вода. Процедурите трябва да се редуват от 4 до 6 пъти. Правете контрастния масаж с кърпи веднъж на всеки седем дни.

3. Купуваме само правилния крем

Когато избирате крем, забравете за стереотипа „колкото по-скъп, толкова по-добре“. Основното е съставките да са правилните: еластин (той е отговорен за твърдостта на кожата), ретинол, витамин Е, масло от арганово дърво, магнезий (подобрява кръвообращението). Колкото по-висока е концентрацията на изброените по-горе съставки, толкова повече самия крем ще има активен ефект върху кожата. Ако компонентът, който е важен за вас, е в края на списъка, това означава, че в този крем има толкова малко количество от него, че не трябва да очаквате никаква полза Помислете за това преди да си дадете парите за поредния рекламиран продукт.

4. Гимнастиката като естествен и достъпен лифтинг

Гимнастиката за лицето, както и тази за тялото, трябва да се прави всеки ден. Само в този случай ефектът е гарантиран. Ако нямате възможност да сте редовни, тогава потърсете друг начин да се справите с увисналите бузи. Има много упражнения за повдигане на уязвимите зони. Трябва да правите най-малко 10 повторения на звуците „У“ и „И“. Друг начин е да се опитате да достигнете брадичката с върха на езика. Минималният брой повторения – 10 пъти.

Както сами разбирате, борбата с онова, което наричаме „бузи като на булдог“ изисква постоянство. Но и малко хитрост. Например, повечето модели и актриси винаги подпират бузите си с ръка, докато стоят на маса и разговарят с някого. Това постоянство също ще бъде възнаградено, а и отстрани ще изглеждате като кокетка. Разбира се, целта е съвсем друга, но защо е необходимо другите да знаят това?

Източник: vesnamedia.com

крем против старчески петна
Крем против петна, телефони за поръчки 0885 49 20 82, 0877 90 45 79
поръчай крем против петна
Поръчай крема против петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *