ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Опитайте някои от тези естествени начини за бoрба с главоболието

Главоболието е добър индикатор, че нещо му липсва на тялото ви- може би трябва да си поeмете въздух, да пиете повече вода или да промените начина си на хранене

Животът ни става все по-зает и стресиращ и честото главоболие понякога се пренебрегва или се маскира с болкоуспокояващо средство като аспирин (което, особено когато се предозира, може да причини по-сериозни здравословни проблеми).

главоболие
Причината за главоболието може да са недостиг на витамини, хранителни вещества или хранителна чувствителност, която да причинява това напрежение

Главоболието може да бъде предизвикано от стрес, умора, алергии, лоша поза, алкохол, наркотици, ниска кръвна захар, хормони, запек или недостиг на хранителни вещества. Тялото ви казва, че нещо трябва да се промени, така че да започнете да се вслушвате в тези сигнали.

Какво можете да направите, за да облекчите главоболието?
За щастие има няколко естествени средства, които могат да ви помогнат да премахнете главоболието по-бързо и то без лекарство. Опитайте някои от тези естествени начини за бoрба с главоболието:

1.Магнезий

Магнезият е едно от най-успешните средства за главоболие. На първо място, защото е много по-безопасно, отколкото да приемате болкоуспокояващи медикаменти. Хората, които страдат от сериозни главоболия, като мигрена, често имат ниски стойности на Магнезий. Няколко проучвания предполагат, че магнезият може да намали честотата на пристъпите на мигрена при хора с ниски стойности. Хората, при които магнезият е в недостиг са хората с диабет, сърдечни заболявания и алкохолизъм.

Магнезият може да блокира химическите вещества, които пренасят болката в мозъка, и може да подобри функцията на тромбоцитите, което ще помогне на тялото да реагира на наранявания.

Приемайте по 200-600 мг на ден Магнезий и ще намали честотата на главоболие.

2.Безглутенова диета

Хората с чувствителност към глутен, които консумират храни, съдържащи глутен- може при тях да се доведе до главоболие. Проучвания са доказали, че след редуциране на глутена в храната, симптоми като силното главоболие изчезват.

3.Етерично масло от Мента и Лавандула

Успокояващият и вцепеняващ ефект от маслото на Мента и Лавандула ги прави перфектни инструменти за облекчаване на главоболието.

етерични маслаМентовото масло генерира дълготраен охлаждащ ефект върху кожата. Изследвания показват, че Ментата значително стимулира кръвния поток към кожата и успокоява мускулните контракции. Друго проучване показва, че маслото от мента в комбинация с етанол, намалява чувствителността към главоболието.

Лавандуловото масло обикновено се използва като стабилизатор на настроението. Използването му е напълно безопасно и ефективно при мигренозни главоболия.

4.Моминска вратига и Чобанка

Главоболието може да се облекчи по напълно естествен начин чрез приема на тези билкови треви. Листата на Моминска вратига се използват при производството на лекарства. Проучвания доказват, че приема на Моминска вратига намалява честотата на мигренозните заболявания и симптомите при главоболие, включително болка, повръщане, гадене и чувствителност към светлина и шум.

Чобанка е билка, която намалява възпалителния ефект на химикалите, които предизвикват главоболие, особено мигрена. Той действа и като бета-блокер, което води до нормален приток на кръв към мозъка.

5.Останете хидратирани

Дехидратиращите ефекти на кафето, захарните напитки и алкохол със сигурност могат да предизвикат ужасно главоболие. Това просто и евтино лекарство- водата, може да ви накара да се чувствате пълноценно, енергично и без главоболие.

Можете да утолите жаждата си и да останете хидратирани чрез плодове и зеленчуци. Някои от тях имат съдържание на вода над 90%. Опитайте се да добавите тези хранителни плодове и зеленчуци към вашата диета, за да останете хидратирани през целия ден:
краставици, целина, репички, зелени чушки, зеле, тиквички, карфиол, патладжан, спанак, диня, ягоди, пъпеш, портокали.

6.Детокс Баня за намаляване на напрежението

детокс баня
Детоксикацията е едно от най-добрите превантивни лекарства против главоболие

Детоксикацията не е само за почистване на тялото, но и за отстраняване на токсини, които ще ви накарат да се разболеете.

 

*За да накарате токсините да дойдат на повърхността на кожата, направете водата толкова гореща, колкото може да понасяте. После, докато седите в охлаждащата вода, тялото ще освободи токсините.
*Може да добавите чаша сода за хляб към горещата вана. Содата за хляб убива бактериите, оставя кожата ви чиста и гладка, облекчава раздразненията.
*Добавете етерични масла към вашата вана. Успокояващите, ободряващите и охлаждащите качества на тези масла ще освободят всяко натрупано напрежение, което тялото ви държи, като предлага облекчаване на болката.

Източник: https://draxe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *