ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецептата на Виктория Мерет за прочистване на белите дробове

Българските читатели познават името на Виктория Мерет като автор на световния бестсейлър „Лечебни растения“, издаден и у нас от издателство „Кибеа“

От един типичен градски жител, работейки дълго време в издателския бизнес, Виктория Мерет решава да заживее в провинцията. Днес тя живее в Съмърсет, Великобритания, със съпруга си и двете си деца. Продължава да събира рецепти, с които хората са се лекували в продължение на векове, както и да изучава лечебните растения, техните свойства и начините, по които биха могли да се комбинират.

Днес ви предлагаме рецептата на Виктория Мерет за прочистване на белите дробове.

Дихателните пътища, особено през студения сезон, са подложени на повишен натиск. Инфекциозни заболявания и настинки непрекъснато тестват тяхната издръжливост. Прибавяме към това мръсния въздух, който жителите на големите градове дишат, както и здравословните проблеми, които пушачите доброволно си създават. И след като се разболеем, страдаме дълго време от кашлица, което ни кара да пробваме без особен успех различни хапчета и сиропи за кашлица.

В същото време други хора ползват народните методи за лечение, които не само са много ефективни, но и действат деликатно, без да излагат тялото на стрес.

Прочистване на белите дробове – рецепта на Виктория Мерет

В рецептата на Виктория морковите играят ключова роля. Оранжевият зеленчук се счита не само за източник на важни витамини и минерали, но и за мощен антиоксидант. Благодарение на морковите е възможно да се изчистят дихателните пътища, дори на тежки пушачи, които страдат от постоянна кашлица.

СЪСТАВКИ

  • 500 грама почистени моркови
    4 супени лъжици мед
    2 малки (за кафе) чаши чай от бял оман

ПОДГОТОВКА

1. Почистените моркови се нарязват на кубчета, поливат се с вода, колкото да ги покрие, и се варят на слаб огън, докато се омекнат.

2. След това се пасират, докато станат на гладка каша. Към тях се прибавя меда и чая от бял оман.

3. Взимат се 4 супени лъжици от приготвения сироп на ден, и скоро дишането ще бъде по-лесно. Основното нещо е да не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар за възможни противопоказания.

Може да прибавяте и други билки, към морковено-медната смес, които също са полезни за белия дроб. Такива билки, според Виктория Мерет, са джинджифил, подбел, анасон и мащерка. Полезни за дихателната система са и живовляка, боровите пъпки и лопена. Важното е сместа да не се разводнява прекалено, като за целта ще е добре да се променя количеството моркови. Също така, според предпочитанията и състоянието на белите дробове, може да комбинирате билките. При кашлица, причинена от настинки и възпаления, добра работа вършат мащерката, боровите връхчета и лопена. Асматиците може да ползват белия оман, тъй като това е най-добрата билка за белите дробове.

Сиропът от моркови носи други ползи за организма

Честата и редовна употреба на лечебната смес намалява холестерола, подобрява храносмилането, предпазва сърцето и дори намалява вероятността от развитие на рак.

Поради високото съдържание на витамини билковата рецепта, която ви представихме днес, укрепва костите и зъбите, подобрява състоянието на кожата. В допълнение, морковът има положителен ефект върху зрението, затова категорично си струва да го включите във вашата есенно-зимна диета – под каквато и да е форма.

Източник: takprosto.cc

лула инхалатор
Оригиналната лула с хималайска сол помага при проблемно дишане

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *