ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на панкреатит, киста и възпаление на панкреаса с рецепти от народната медицина

Възпаление на панкреаса, кисти, панкреатит, рак на панкреаса – заболяванията на панкреаса не са много, но са разнообразни. И всеки може да се разболее от тях


Знае се много добре какво провокира болестите на панкреаса. Но, за съжаление повечето от нас игнорират опасностите. Даже напротив – практикуват ги с удоволствие. Тук става въпрос за това, че често и безотговорно прекаляваме с храната. И не само с нейното качество, но и количество.

Заболяванията на панкреаса не бива да бъдат пренебрегвани. Донякъде, състоянието на този толкова важен орган зависи от това дали е здрава жлъчката. Разликата между тези два органа е, че без жлъчка може да се живее, но без панкреас – не може! Ето защо е добре да му се обръща повече внимание, да се прочиства панкреаса, да се улеснява работата му. За всичко това ще ви помогнат рецептите от народната медицина. И спазването на най-простите и необременяващи принципи на здравословното хранене.

Днес събрахме за вас някои от най-ефективните рецепти за лечение и прочистване на панкреаса. Билковите лекарства, които ще може да си приготвите сами, са най-доброто както от източната медицина, така и от славянската народна медицина.

Панкреасът е секреторен орган, разположен в коремната кухина отляво под стомаха

Най-често възниква възпалителен процес в панкреаса, който може да има както остър, така и хроничен ход. По време на употребата на народни средства за лечението на панкреаса е необходимо да се има предвид, че подобрението на състоянието се постига при спазване на всички принципи на лечение.

След като сте избрали популярен метод за лечение на панкреаса, трябва да запомните, че забележимо облекчение се постига след няколко месечна терапия. Затова, въпреки разнообразието от рецепти, не е добра идея да прескачате от един метод в друг. Най-добрият ефект се постига, ако в съчетание с „рецептите на баба“, се придържате и към принципите на правилното хранене.

***

Защита на панкреаса с рецепти от народната медицина

Предложените рецепти може да ползвате както при хроничен, така и при остър панкреатит и възпаление на панкреаса.

1. Сутринта на празен стомах, пийте непълна чаша мляко, в което има разтворена една десертна лъжичка мед. В този случай важното е: не пийте и не яжте, след като сте взели „лекарството“ в продължение на 4 часа. След 3-4 дни болката ще изчезне, ще усетите вътрешен комфорт и лекотата. Млякото и медът могат да се използват в продължение на един месец, след това правите кратка почивка, и повтаряте пак, ако е необходимо.

2. В рамките на 2 седмици, всяка сутрин (от 6 до 10 часа), трябва да ядете фурми на празен стомах. Преди да изядете фурмите внимателно ги измийте. Необходимо е да се изяждат нечетен брой фурми, но не по-малко от петнадесет. Дъвчете бавно и внимателно. Правете това всяка сутрин, в продължение на една седмица. Може да се храните час, след като сте приключили с фурмите. Желателно е последното хранене за деня да не е след 18:30 часа, и по възможност да включва супа, която се консумира без хляб. По време на пречистването на панкреатичните клетки, мазните, пържените и пушените храни трябва да бъдат изключени от менюто. Не се препоръчват дреболии, както и да се ядат патладжани и сини сливи. И също така, трябва да се ограничи използването на месо. След такава диета, панкреасните клетки ще се възстановят и храносмилането ще се подобри.

3. За да почистите и подобрите работата на панкреаса използвайте тази рецепта от руската народна медицина

Вземете 1 чаша почистена, измита и след това подсушена елда. Смелете я в кафемелачка. Оставете я накисната за през нощта в 0,5 литра кефир. Сутринта количеството елда и кефир се разделя на две части, първата се яде вместо закуска, а втората – вместо вечеря, два часа преди лягане. Курсът на лечение е 10 дни, почивате още 10 дни и повтаряте ако е необходимо.

4. Тази лекарствена тинктура ще облекчи мастната хепатоза, хемангиома, цироза на черния дроб и голяма част от панкреатичните заболявания (без рак на панкреаса). 1 супена лъжица предварително изсушени и натрошени гъби пачи крак залейте с 200 мл. слаб спирт и настоявайте за 10 дни. Не забравяйте да разклащате ежедневно.

Черен дроб и панкреатични заболявания – 1 ч.л. вечер в продължение на 3-4 месеца; хепатит – 1 ч.л. сутрин и вечер за 4 месеца; за прочистване на черния дроб – 2 ч.л. вечер в продължение на 15 дни.

5. В случай на хроничен панкреатит може да използвате следната рецепта. Смесете по 2 супени лъжици корени от шипка, люцерна листа и листа от градински чай. Вземете една супена лъжица от смета, сложете я във вряща вода (около 300-400 мл.) и махнете от огъня. След това настоявайте за 2,5 часа. Пие се по малко от готовото количество, 15-20 минути преди хранене в продължение на 30 дни. Ако е необходимо, направете почивка за 10 дни и повторете курса.

Източник: healthinfo.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *