Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървем от трихомоноза с помощта на народната медицина?

Така наречените трихомонас (които са причина за заболяването трихомоноза) населяват тялото на почти всеки човек, допринасяйки за появата и развитието на някои от най-сериозните заболявания, включително и рак

трихомоноза
Това становище се споделя от академика на Руската академия по природни науки Карп Абрамович Трескунов и неговата асистентка – фитотерапевт Любов Козрева.

Трихомониазата не е сред „болестите на века“, но по същество е техен основен провокатор. Затова е много важно да се обърне специално внимание на идентифицирането и лечението. В противен случай това би могло да има катастрофални последици за пациента. И където фармацевтичните продукти често не дават резултат, най-простите народни средства и билки действат ефективно.

Контраатака на Трихомониазата

Какво трябва да знае всеки, за да се защити от трихомоните – най-простият от класовете флагелати? Трихомоните могат да се обединят в колонии, и да станат „многоклетъчни животни“ (тумори). Как става това? Ако паразитите са в неблагоприятни условия или са застрашени от смърт (например, под въздействието на силен имунитет), те могат да освободят по-твърда или желатинова субстанция, която образува защитна обвивка около тях. В резултат на това се образува колония от трихомонади (тумор), стават подобни на хрущял (фиброма, миома) или са подобни на желе (киста).

Освен това, ако заплахата възниква на клетъчен стадий на развитие на трихомона, те преминават през своя най-агресивен стадий на развитие. Този опасен паразит попада в кръвоносните съдове и така стига до друг орган, където метаболизмът се забавя, например в хрущяла и костите. Там започва да се развива отново, образувайки тумори.

трихомоноза
Акд. Карп Абрамович Трескунов и неговата асистентка – фитотерапевт Любов Козрева

 

В допълнение, Trichomonas успешно се маскират. По-специално, в състояние са да излъчват вещества, които покриват техните повърхности. Тези вещества са идентични с тъканите на човешкото тяло. Всичко това прави Trichomonas почти неуязвим.

Инфекция с трихомона може да се осъществи през устата, ректума, гениталните органи или при вдишване на въздуха. Следователно, трихомоните биват орални, чревни и вагинални.

Оралните трихомони се срещат рядко в устата на хора със здрави зъби, но често живеят в устната кухина на тези, които страдат от кариес, гингивит или периодонтална болест. Трихомонални чревни паразити в храносмилателната трахея и вагиналния интестинален тракт в човешката урогенитална система, допринасят за развитието на заболявания като вагинит, колит, уретрит, цистит, цервицит, простатит и др.

Дори при новородените често се развива трихомонаден гъбичен вулвовагинит, придобит от майката, при който се появява хиперемия на вулвата и изобилно жълто-зелено отделяне, което често предизвиква разпенване.

 

Академик Трескунов и фитотерапевтката Козарева препоръчват използването на билки при трихомоноза

Приемът на билкови инфузии трябва да се комбинира с локално приложение на лечебни треви под формата на лосиони, душове и т.н.

Добър и бърз ефект дават билките бял равнец и пелин, цвят от невен и лайка, листа от бяла бреза, цветове и листа от ливадна детелина и блатна трева. Изброените билки могат да се ползват самостоятелно или да се комбинират помежду си. Приложението им е както външно, така и вътрешно, под формата на инфузии и чайове.

Прочистване на тялото от трихомони

трихомоноза
Прочистване на тялото при трихомоноза

Надежда Семенова (натуропат), както и някои други експерти, препоръчват анти-паразитно прочистване на тялото с клизми. Академик Трескунов е на мнение, че прочистване на тялото по този начин не бива да се практикува, като се има предвид, че в процеса на редовното измиване на червата се измиват и благоприятните Е. coli, които поддържат имунитета (включително и противораковия имунитет).

 

Билки и народна медицина при трихомоноза

Вместо клизма, в предварителния стадий на антипаразитната терапия, академик Трескунов съветва да се вземат билкови смеси за пиене и да се ползва рецептата за външно третиране на фитотерапевт Ковалева: цвят от лайка – 3 ч.л., корени от невен, дъбова кора, листа от градински чай, листа и цветя от лавандула и пелин – по 1 ч.л.

Начин на приготвяне и употреба: 1 супена от билковата смес се слага в 0,5 литра вряща вода. Вари се 5 мин, а след това се настоява 1 час и се прецежда. Взима се по 1 супена лъжица от получената инфузия по 4-5 пъти на ден. Така получената отвара може да се ползва и за третиране на влагалището. Процесът на лечение е 1 месец.

За по-нататъшно лечение на трихомоноза академик Трескунов препоръчва билкова отвара за пиене, която има противогъбично, бактерицидно, стягащо, регенериращо, имуностимулиращо и противовъзпалително действие. Колекцията от билки е предназначена да очисти тялото от следните паразити – Trichomonas, Giardia, chlamydia и др.

Колекцията включва: цвят от дива теменужка – 4 части, бял смил – 3 части, цвят от лайка и невен – по 2 части всеки, ливадна детелина – по 1 част.

Подготовка и начин на употреба: 1 супена лъжица от получената билкова смес се прибавя към 0,5 литра вряла вода, кипва се, но не се вари. Оставете за 1 час, прецедете. Пийте по 0,5 чаши 4 пъти на ден, 15 минути преди хранене и преди лягане.

Освен това, за почистване на устната кухина Козрева препоръчва смучене или жабуркане със слънчогледово олио

Сутринта на празен стомах вземете в устата 1 супена лъжица слънчогледово олио и изсмучете, докато маслото стане водно и бяло (около 15-20 минути). След това изплюйте маслото (не поглъщайте!) и изплакнете устата си с екстракт от пелин или дъвчете боровинки.

Когато е налице зараза с трихомонас вагиналис се прави промиване с инфузия с цвят от жълтурче. За промивка се ползва също и топла инфузия на растенията, като например дъбова кора, зърнастец кора, листа от пелин и див пелин, цвят от вратига и хвощ. Смесват се в равни части.

Начин на приготвяне и употреба: вземете 1 супена лъжица от билковата смес, изсипете я в 3 литра вряща вода, оставете за 2-3 часа да се настои и правете промивки на влагалището всяка вечер.

Източник: zid.com.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Как да се отървем от трихомоноза с помощта на народната медицина?

  1. Стефан ангелов каза:

    Бих искал да се излекуваме на 23 години бях когато съм се заразил сега съм на 32 и ми е супер Гадно Секи ден се моля на Бог да се излекуваме ако знае някои как и къде моля ви на пишете коментар Благодаря ви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *