Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Синините вече не са проблем! Ето как да ги премахнем възможно най-бързо!

Повечето хора намират синините са грозни и неприятни. Има начини как да ги премахнете възможно най-бързо.

синините
Синините се появяват при нараняване или удар на конкретна част от тялото. Кръвоносните съдове под кожата се разрушават. Кръвта излиза от съдовете като причинява обезцветяване, подуване и болка.
Синините могат да бъдат причинен от недостиг на хранителни вещества, прием на определени медикаменти или нарушения в кръвообращението. При жените по-лесно и често се появяват, отколкото при мъжете.

Ако се чудите как да премахнете синините по възможно най-бързия начин има много начини, които ще ви помогнат и те не са трудни и сложни.

1.Студено и горещо

Първите 24 часа обикновено се препоръчва да се постави лед върху наранената област. Опаковайте ледения пакет в тънка кърпа, за да не е в пряк контакт с кожата ви. Студения компрес ще намали подуването. Освен това, той може да ви помогне при всяка болка или дискомфорт при натъртване. Един ден или два, след като се е появила синината, можете да положите топъл компрес, или да вземете топла вана, за да помогнете на възстановителния процес.

студен компрес
Поставяйте студени компреси няколко пъти на ден в продължение на ден или два

2.Топ храни за излекуване на синините

Както при много козметични или здравословни проблеми (каквото е натъртването), решаването на проблема отвътре, е също толкова важно, както и използването на медикаменти локално върху кожата. За да премахнете синината възможно най-бързо, трябва да консумирате храни, които да подпомогнат лечението:
Зеленчуци като зеле, спанак. Те осигуряват витамин К, който е от съществено значение при кръвосъсирването на кръвта. Освен това се справя със синини и кървене.
Цитрусовите плодове– те осигуряват витамин С с биофлавоноиди. Те водят до по-бързо заздравяване на раните.
Цинк– химичните реакции, необходими за заздравяването на рани, изискват цинк. Приемайте говеждо, тиквени семки, спанак.
Чист протеин– белтъците са много полезни за укрепването на кръвоносните съдове.

3.Храни, които трябва да избягвате

Захар
Рафинираната захар насърчава възпалителните реакции в организма и води до по-бавното възстановяване на раните.
Транс мазнини
Те са известни с предизвикването на възпаление по цялото тяло. Те се намират в пържените продукти, преработените храни и бързото хранене. Преработените храни могат да съдържат и химикали, бои и други вещества, вредни за здравето.

4.Етерични масла

Етеричното масло от тамян е силно противовъзпалително средство, което го прави чудесен избор за лечение на синини. Разтрийте няколко капки директно върху натъртената кожа.

5.Бромелаин

бромелаинБромелаинът е ензим, който можете да откриете в ананаса. Той притежава впечатляващи противовъзпалителни свойства, което го прави едно от най-добрите средства за естествени кръвонасядания. Освен това, Бромелаинът намалява подуването.

6.Паста за зъби

Може ли пастата за зъби да премахне синините? Някои хора твърдят, че може!
Може би, ако използвате естествена паста за зъби, съдържаща ментово масло, тя може да подпомогне кръвообращението и притока на кръв към засегнатата област и по този начин синината да изчезне.

Всяка синина преминава през различни цветни етапи, докато тялото се опитва да я излекува. Затова не се притеснявайте, ако синината променя света си с течение на времето.

Колко време траят синините?
Обикновено от 2 до 3 седмици без лечение, но времето може да бъде много по-кратко, ако използвате споменатите горе натурални средства за тяхното премахване.

Източник: https://draxe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *