Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ-5 природни средства за лечение на жлъчни камъни (рецепти от билкарката Елена Зайцева)

Повечето хора с жлъчни камъни не подозират за болестта до края на живота си. Но когато камъкът предотвратява потока на жлъчката, той може да причини симптоми на жлъчнокаменна болест

Камъните в жлъчния мехур са твърди образувания, които се формират в жлъчния мехур – малък орган, разположен точно под черния дроб в дясната страна на корема. Те могат да бъдат с различни размери, вариращи от малки зърна, като песъчинки, и такива с диаметър над 5 см. Добре известно е, че 70-80% от жлъчните камъни се състоят от холестерол, причината за който е наднорменото му количество в жлъчния мехур. Други причини са високите нива на билирубин и концентрации на жлъчка в жлъчния мехур.

Бременност, затлъстяване, захарен диабет, чернодробно заболяване, заседнал начин на живот, високо съдържание на мазнини в храната и някои форми на анемия са сред рисковите фактори за холелитиаза. Хората над 60 годишна възраст и жените са изложени на най-голям риск от камъни в жлъчката.

Как да се отървете от жлъчните камъни – пет рецепти на лечителката от манастира – руската билкарка Елена Зайцева

Холелитиазата се идентифицира под формата на внезапна поява на силна болка, особено в дясната страна на корема, болка в гърба, гадене или повръщане, подуване на корема, лошо храносмилане, студени тръпки и изпражнения със светло жълт цвят. Болката, причинена от камъни в жлъчния мехур, може да трае от няколко минути до няколко часа. При остро възпаление на жлъчния мехур болката остава, въпреки обезболяващите, дори и в продължение на дни.

Елена Зайцева

Ако ситуацията е стигнала до това неизбежно положение жлъчните камъни, причиняващи непоносима болка, трябва да бъдат премахнати заедно с жлъчния мехур възможно най-скоро. При наличие на този симптом се консултирайте незабавно с лекар за поставяне на правилна диагноза и навременно лечение.

Ако симптомите са леки, тогава лечението на холелитиаза с народни средства е добър вариант, което ще позволи да се избегне нежелана операция. Има няколко народни средства, които можете да използвате, за да предотвратите и лекувате камъни в жлъчката. Те са препоръчани от руската билкарка Елена Зайцева.

TOP-5 народни средства за лечение на жлъчни камъни

1. Ябълков оцет

Киселинната основа на ябълковия оцет пречи на производството на холестерол от черния дроб, който е отговорен за образуването на най-често срещаните видове жлъчни камъни. Този продукт също така играе ключова роля при разграждането на камъните и облекчаване на болката. Пектинът в ябълковия оцет помага да се отървете от болката в жлъчния мехур, свързана с жлъчните камъни.

– Смесете 1 супена лъжица ябълков оцет с чаша ябълков сок. Пийте това лекарство, когато имате атака на билиарни колики. Това значително ще облекчи болката в рамките на 15 минути.

– В допълнение, можете да добавите 2 ч. л. ябълков оцет и 1 чаша лимонов сок в чаша топла вода. Пийте тази напитка на празен стомах сутрин. Правете това редовно в продължение на няколко седмици, докато камъните в жлъчката се разтворят и болката изчезне без следа.

2. Лимонов сок

Друг добър лек за лечение на жлъчните камъни и елиминиране атаката на билиарните колики е лимоновия сок. Той също така предотвратява образуването на холестерол от черния дроб. В допълнение, витамин С в лимоновия сок прави холестерола по-разтворим във вода, което допринася за по-бързо отстраняване на отпадъчните продукти.

– Пийте пресен сок, изцеден от четири лимона на празен стомах всеки ден. Преди употреба, разредете част от сока всеки път в чаша топла вода. Разпределете количеството за няколко приема през деня. Правете тази терапия в продължение на една седмица.

– Можете да пиете 4 супени лъжици лимонов сок, смесени в чаша топла вода всеки ден на празен стомах, като прибавите към водата и лъжица чист зехтин. Тази терапия е добре да се прави поне два-три месеца в годината, профилактично.

3. Зеленчуков сок при жлъчно-каменна болест

Хората, страдащи от камъни в жлъчния мехур, е важно да намалят консумацията на пържени и мазни храни. За месец или два следвайте строга диета, базирана на сокове от плодове и зеленчуци. Зеленчуковият сок от цвекло, краставици и моркови е добро средство за лечение на жлъчнокаменната болест.

– Цвеклото помага да се прочисти черният дроб и да се подобри състоянието на жлъчния мехур.
– Краставиците са 90% вода, което е отлична детоксикация на черния дроб и жлъчния мехур.
– Морковите са богати на витамин А и други хранителни вещества, които са полезни за имунната система.

1. Направете сок от едно цвекло, една краставица и четири средни моркова.
Смесете сока и го пийте два пъти на ден.

2. Пийте редовно всяка сутрин на гладно в продължение на две седмици и ще забележите значително подобрение във вашето състояние.

4. Рициново масло

Рициното масло има много лечебни свойства, които могат да помогнат да се сведе до минимум и да се намали количеството камъни в жлъчката. Неговите противовъзпалителни свойства помагат да се неутрализира възпалението и да се намали болката. В допълнение, компресите от рициново масло имат положителен ефект върху имунната и лимфната системи.

– Загрейте внимателно на водна баня една чаша студено пресовано рициново масло в подходящ съд.

– Потопете парче марля в топлото масло и след това изстискайте излишното.
Поставете марлята от дясната страна на корема, където се намира жлъчката.

– Покрийте марлята с найлон и парче памучен плат отгоре. След това поставете бутилка гореща вода отгоре в продължение на 30 до 60 минути.

– Процедурата се повтаря поне три пъти седмично, докато не се възстановите напълно.

5. Круши

Крушите също могат да осигурят облекчение от болка и други симптоми при проблеми с жлъчния мехур. Пектинът, който се съдържа в крушите, помага за омекотяването на холестеролните камъни.

– Смесете половин чаша крушов сок с половин чаша гореща вода. Добавете 2 супени лъжици мед. Пийте този сок три пъти дневно в продължение на две седмици.

– Можете също така да приемате топла напитка от равни части чай от лайка и отвара от семките на крушите. За целта е добре да съберете поне шепа крушови семки. Част от тях, не повече от една супена лъжица, се счукват и се заливат със 100 мл. вода. Вари се около 10-15 минути, прецежда се и се прибавя към лайката.

Освен това, когато лекувате холелитиаза с помощта на народни средства, трябва да пиете много вода . Водата спомага за поддържането на жлъчката в жлъчния мехур и дава възможност на тялото да разгражда мазнините, които могат да влошат състоянието. За най-добри резултати, пийте шест до осем чаши вода на ден.

Източник: magicworld.su

Холимин
ХОЛИМИН помага при проблеми с черния дроб и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *