Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

След инсулт и при болни стави: рецепта с джинджифил и чесън

Джинджифил и чесън – една наистина пиперлива комбинация. Китайската медицина отдавна е наясно как тази лютива паста помага на здравето


Джинджифилът и чесънът са в основата на много китайски, тайландски и индийски ястия. Тези растения са едни от най-важните продукти в ориенталската кухня. От тях се приготвят ароматизирани тестени изделия. Те подобряват вкуса на много ястия – сосове, салати и основни ястия. Полученото екзотично песто подправя и съвършено омекотява месото, върви добре с печено, зеленчуци, риба и ориз. И, освен това – тази лютива комбинация има някои безспорни ползи за здравето.

Джинджифил с чесън – лековита комбинация, препоръчана от Сун Симао – китайският Хипократ

Използването на джинджифил и чесън като хранителна добавка елиминира апатията и летаргията, повишава потентността, помага за насищане на кръвта с кислород, подобрява мозъчната функция и състоянието на хрущялите, ставите, костната тъкан. Тази смес съдържа основни аминокиселини, витамини, минерални соли, антиоксиданти. Помага за намаляване на телесното тегло и подобрява чревната подвижност.

Китайският лекар Сун Симао

Препоръчително е джинджифило-чесновата паста да се дава на пациенти, прекарали инсулт, както и за възстановяване след тежки заболявания. В своя трактат за здравето китайският лекар Сун Симао споменава комбинацията от чесън и джинджифил като едно от основните средства за възстановяване на войниците след дълга битка. Лекарят, живял времето на династията Тан, я препоръчва и като част от лечението на настинки и общи неразположения. Единственото предупреждение, което основоположникът на китайската народна медицина отправя е, че пиперливата паста не може да се ползва от хора, които страдат от сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт.

 

 

Как се прави джинджифило-чесновата паста?

Вземете пресен джинджифил, за да направите пастата от джинджифил и чесън. Ето как може да тествате дали джинджифила наистина е пресен. Боднете корена с чист пирон или по-дебела игла – ако се отдели сок, тогава коренът е свеж. Този момент е важен, защото джинджифилът, в крайна сметка, става сух и влакнест. А и влакнестия джинджифил дразни допълнително стомаха.

СЪСТАВКИ

100 грама джинджифил
150 грама обелен чесън
1/2 ч.л. сол

ПОДГОТОВКА

1. Измийте корена на джинджифила и го избършете хубаво със салфетка. Уверете се, че съдовете за готвене също са сухи, защото всяка влага намалява времето за съхранение на пастата.

2. Обелете джинджифила и го нарежете на малки парченца.

3. Колкото по-млад е чесънът, толкова по-добре. Младият чесън има и по-добър аромат. В допълнение, ароматните компоненти могат да оцветят пастата в синьо-зелен оттенък. Изчистете всяка скилидка от обвивката, срежете я наполовина и отстранете зеления център. Точно той причинява киселини в стомаха.

4. Може да счукате чесъна и джинджифила, така както са го правили едно време. А може да поставите нарязания джинджифил и чесъна в купата на блендера или чопъра, да добавете половин чаена лъжичка сол, и да смелите, докато се получи еднородна смес.

5. Готовият продукт се съхранява в стъклен буркан в хладилника. Може да го замразите, като го сложите във формички за лед.

Повърхността на пастата е възможно евентуално да стане кафява. Не се притеснявайте – това е нормална реакция с кислород, а не признак на някаква ферментация, или на това, че пастата се разваля. Винаги взимайте пастата от буркана с чиста, суха лъжица.

Как се ползва чесново-джинджифиловата паста?

В подкрепа на здравето китайският лекар Сун Симао препоръчва всеки ден, в един и същи час (11 часа, преди обед) да се намаже една чаена лъжичка от сместа върху парче хляб и да се изяде.

Хората с по-чувствителен стомах може да добавят малко зехтин към пастата. Възможно е, ако не обичате хляб, или диетата не ви го позволява, да сложите чаената лъжичка с пастата в чаша кисело мляко.

По време на настинка към сместа добавете и една чаена лъжица лимон, преди да я консумирате.

При ставни заболявания намажете пастата върху болезненото място и превържете така, че да е удобно да преспите с нея.

Източник: steptohealth.ru

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *