ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Роден неврохирург получи международно признание за лечение на злокочествени мозъчни тумори

Разработка за лечение на злокочествени мозъчни тумори получи международно призвание

тумор

 

Д-р Емануил Найденов от Университетската болница „Св. Иван Рилски“ представи на редовната конференция на Европейската асоциация на дружествата по неврохирургия (EANS) нов начин за лечение на мозъчни тумори.

Новината съобщи Българското дружество по невроонкология.

Европейската неврохирургична общност се запозна с разработката, представена лично от д-р Найденов. В случая става въпрос за комплексно лечение на мултиформен глиобластом. Родният специалист е представил случай на български пациент, който е опериран с високотехнологично радикално отстраняване на тумора. Като последващо лечение на заболяването му е била направена и автоложна, дендритно-клетъчна ваксина.

Д-р Емануил Найденов от Университетската болница „Св. Иван Рилски“

Терапията представлява специфична имунотерапия. По този начин лекарите ще могат да имат контрол на тумора още в момента на поставянето на диагнозата. В тази медицината бележи изключителен напредък. Напомняме, че за лечение чрез имонотерапия е признат и с Нобелово отличие по медицина за 2018 г. американеца Джеймс Алисън, както и японеца Тасуку Хонджо. Техните постиженията са в областта на имунотерапията на меланома, вид силно-злокачествен тумор на кожата.

Доктор Найденов е получил специалната покана от страна на организаторите за изнасянето на обучителна лекция в майсторски клас за допълнителна квалификация на млади неврохирурзи. Поканата е прецедент в историята на българската неврохирургия.

Лекцията, която българският неврохируг ще изнесе е международно признание за качеството на клиничната и научна дейност на екипа, приложил тази терапия, допълват от дружеството по невроонкология. По време на конференцията е бил представен и авангарден метод с нанотехнологии за лечение на рецидиви на мултиформен глиобластом.

За да може да бъде приложен на повече пациенти, д-р Емануил Найденов е обсъдил реални възможности за колаборация с научен екип от Мюнстер (Германия), съобщават още от дружеството по невроонкология.

УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД

гр. София, бул. „Академик Иван Гешов“ № 15
тел: 851 08 14
тел: 952 20 18
email: admin@rilski.com

ДКЦ „Свети Иван Рилски“
тел: 952 58 78

Неврохирургия – КОНТАКТИ

Приемен кабинет: 02 / 9519285
Стационар: 02 / 8510822

Източник: clinica.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *