Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КЛОВЕЙТ / CLOVATE

Съдържа клобетазол, пропиленгликол, динатриев едетат, хлорокрезол, течен парафин, бял мек парафин, глицеролов моностеарат, цетостеарилов алкохол, полисорбат 40, средноверижни триглицериди, безводен силициев диоксид, натриев цитрат, лимонена киселина, вода

Предназначение

кловейтКремът КЛОВЕЙТ е кортикостероид за локално приложение. Апликациите с този продукт имат противовъзпалителен ефект – подходящ е за лечение на зачервяване, сърбеж и подуване на кожни участъци, редуцира алергични симптоми. Терапията с този крем е ефективна при случаи, които не са усложнени от бактериални инфекции. Използва се при пациенти с атопична екзема, себореен дерматит, псориазис, червен плосък лишей, алергичен контактен дерматит; подходящ е също при лупус еритематозус и еритема мултиформе.

Как се приема

КЛОВЕЙТ е продукт за локално външно приложение. Малки дози от крема се втриват 1-2 пъти дневно в проблемния участък от кожата. Лечението може да има продължителност до две седмици без прекъсване.

При пропусната апликация се изчаква времето за следващата. Няма данни за негативни въздействия при превишена доза, но ако това се случи – наднорменото количество се отстранява и при необходимост се търси медицинска консултация. Върху обработената с крема кожа не се поставят превръзки.

Прекъсването на лечението става с лекарско предписание.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с КЛОВЕЙТ може да предизвика реакции на кожата и подкожната тъкан, изразени в парене и сърбеж, акне, точковидни кръвоизливи, обриви, стрии, косопад или хипертрихоза, обезцветяване на кожата, фоликулит, периорален дерматит, псориазис, уртикарии. Съобщавано е за провокиране на глаукома и катаракта, замъглено зрение.

При продължително прилагане или обработка на обширни кожни зони може да се отслаби имунната система, да се проявят отклонения от рода на глюкоза в урината, хипергликемия, високо кръвно, отоци. Установявани са проблеми с дисфункция на хипоталамо-хипофизо-надбъбречната ос, забавен растеж при деца и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КЛОВЕЙТ не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта или към други кортикостероиди.

Медикаментът не е предназначен за лечение на гъбични заболявания, розацея и акне, вирусни инфекции като херпес или шарка.

Не се препоръчва употреба при деца под 12-годишна възраст.

Кремът не се  използва при кожни проблеми по лицето; препоръчва се само в краен случай прилагане под мишниците и в интимната зона.

Ако в мястото на прилагане се установи инфекция, съвместно с КЛОВЕЙТ трябва да се прилага при специален режим и продукт с антибактериално или антимикотично действие. В някои случаи е наложително първо да се излекува инфекцията и едва тогава да се пристъпи към терапия с КЛОВЕЙТ.

Продуктът не се препоръчва за лечение на бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяка лекарствена комбинация трябва да бъде обсъдена предварително със специалист, както и да бъде обсъден безопасен режим на съвместно приложение. Противопоказано е провеждането на имунизации за срока, в който се прилага КЛОВЕЙТ.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 25 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *