Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кимбърли Снайдър: Кафе с лимон за лечение на ниско кръвно и при хранителни проблеми

Мислите ли, че освен чая, може да пиете и кафето с лимон? Може, може – и още как! Тази комбинация е не само вкусна, но и много полезна

Някой някога е смятал, че с лимон може да се пие само чай. Но истинските любители на кафето знаят, че парче свеж лимон в еспресото усилва ефекта на ободряващата напитка. Комбинацията от леко кисел вкус и мека горчивина завладява още от първата глътка.

За да не вреди една силна напитка, аз слагам в нея лимон, казва Кимбърли Снайдър – диетоложката, която се грижи за добрата кондиция и фигура на много холивудски звезди.

Кафе с лимон

Разбира се, кафето с лимон не е персонално откритие на Кимбърли Снайдър. Освежаващото кафе с лимон може да се опита в Италия, или по-точно – в страхотния Рим. Там го приготвят и бавно го пият буквално на всеки ъгъл. За кафето се използват току що смлени зърна, прясно изцеден лимонов сок и го варят на жар.

Защо точно лимон? Лимоновият сок има уникално свойство – намалява негативните ефекти на кофеина върху тялото, така че иначе енергийната напитка дава забележителни сили след тежък работен ден и помага да се събудите рано сутрин, без да има отрицателно въздействие върху организма.

Кимбърли Снайдър

Всеки може да се наслади на този прост, и в същото време екзотичен вкус. Но има хора, според диетоложката Кимбърли Снайдър, които задължително трябва да включат този ободряващ коктейл в своето дневно меню.

Какви са ползите за здравето от кафето с лимон?

1. Лимоновото кафе е добро за хората с ниско кръвно налягане, както и за тези, които страдат от хронична мигрена. Кофеинът, в комбинация с лимонов сок свива съдовете не рязко, а колкото е възможно по-деликатно, което е полезно за организма, а и за начина, по който се чувства човек.

2. Тези, които работят много, спят малко и като цяло страдат от липса на жизненост. За тях също ще бъде полезно да се заредят с енергия от силната напитка с лимон. Еспресо „Романо“ (както го наричат в Рим) действа по-добре като се пие рано сутрин, 40-60 минути след закуска и след обяд, малко преди вечеря.

3. Кофеинът стимулира централната нервна система, увеличава кръвообращението и нормализира метаболитните процеси. Комбинацията от тези фактори прави кафето отлично средство за лечение на настинки, и ако добавите лимонов сок към напитка, лечебният ефект ще се увеличи значително.

4. Кафе „Романо“ е полезен и за тези, които страдат от липса на апетит и забавен метаболизъм. Кафето кара стомахът да не е мързелив и да произвежда повече храносмилателни сокове. Добре е да се използва тази напитка след хранене и винаги с парче лимон.

5. Тъй като кафето в компания с лимонов сок спомага за подобряване на метаболитните процеси и изкарва токсините от тялото, умереното му потребление влияе благоприятно върху здравето и външния вид на кожата.

Може да добавите към вашето кафе „Романо“ джинджифил, мед и дори заквасена сметана. Но Кимбърли Снайдър предпочита класическата рецепта на ободряващата напитка, чието правилно приготвяне гарантира незабравимо удоволствие.

СЪСТАВКИ

  • 1-2 чаени лъжици прясно смляно кафе.
    30 мл. чиста вода.
    5 мл. свеж лимонов сок.
    Кората на един лимон, обелена и оформена като тънка спирала.
    Захар (мед) на вкус.

ПОДГОТОВКА

1. Направете кафе с кафемашина. Ако няма такава, използвайте джезве или кубинска кафеварка.

2. Пригответе лимоновия сок. Убедете се, че няма части от лимона в него, като внимателно го прецедите през цедка.

3. Налейте лимонов сок в готовото кафе, гарнирайте с коричка или лимонова спирала и добавете захар (мед) на вкус. Насладете се на вашето кафе!

Феновете дори и на най-силното еспресо с лимон не трябва да се страхуват от увреждане на здравето, защото дори
и лекарите казват, че комбинацията от уханно кафе и кисел лимон, напротив, е изключително полезна. Кафето с лимон е истинска находка за тези, за които кофеинът в големи количества не се препоръчва. С ярък вкус и интересен аромат това кафе ще се превърне в приятна сутрешна традиция, която ще разнообрази и освежи рутината.

Източник: takprosto.cc

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *