Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МИКАРДИС / MICARDIS

Съдържа телмисартан, повидон, меглумин, натриев хидроокис, магнезиев стеарат, сорбитол

Предназначение

микардисМИКАРДИС е медикамент за контрол върху повишеното артериално налягане. Препоръчва се при есенциална хипертония; приемът на медикамента предизвиква отпускане на кръвоносните съдове – така се осигурява понижаване на кръвното.

Как се приема

Приемът на МИКАРДИС става по лекарска препоръка. Приемът е веднъж дневно, по едно и също време – таблетката се поглъща с чаша вода. Стандартната доза е 40 мг за 24 часа, но по преценка на лекуващия може да се назначи индивидуална доза в рамките на 20-80 мг.

Ако е пропуснат прием в обичайното време, таблетката се взема при първа възможност в рамките на същия ден. Друг вариант е да се изчака времето за следващия прием, ако вече е станало твърде късно. Не бива да се взема двойна доза с цел компенсиране.

Превишаването на редовната доза може да има негативни последици, затова трябва незабавно да се потърси медицинска помощ. Спирането на приема става само под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с МИКАРДИС са възможни прояви на странични ефекти, някои от които преходни. Най-сериозни са тежките алергични реакции с ангиоедем – оток на устните и лицето, затруднено дишане, хрипове, тежки обриви, смущения в сърдечната дейност. За тях следва да се внимава, макар да се случват много рядко; при подобни прояви спешно се търси медицинска помощ.

Сред често съобщаваните странични ефекти са болки в корема, мускулите и ставите, хранителни нарушения, диария, екзема, инфекции на уринарния тракт, цистит, възпаление на дихателните пътища, синузит. По-редки са прояви като зрителни нарушения, виене на свят, тревожност, метеоризъм, пресъхване на устата, силно потене.

Други съобщавани смущения са ниско кръвно, отпадналост, безсъние, депресивни състояния, промени в пулса, дихателни затруднения, промени в показатели на кръвната картина, повръщане и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МИКАРДИС не се прилага при алергия към някоя от съставките на лекарството.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Не се използва за пациенти с тежки заболявания на черния дроб и жлъчката.

Лекарството не се препоръчва за деца и подрастващи под 18 години.

Рискови пациенти, при които безопасното приложение се преценява индивидуално, са сърдечно болни, хора с бъбречни и чернодробни заболявания, с хормонален дисбаланс, спазващи диета с ниско съдържание на сол, с повишени стойности на калия.

Взаимодействие с други медикаменти

МИКАРДИС принципно се усвоява добре в комплекс с други лекарства за контрол върху артериалното налягане. Все пак лекуващият следва да анализира възможните комбинации и последиците от тях, ако пациентът му ще взема лекарството заедно с калий съдържащи продукти, диуретици, съдържащите литий или дигоксин.

_

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 28 таблетки по 80 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *