БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Безкръвни операции на щитовидната жлеза вече се правят и в България

Първите безкръвни операции на щитовидната жлеза в България вече са факт


В началото на годината в Университетска Болница Лозенец безкръвна операция на щитовидната жлеза беше извършена от международен екип по програма за международно сътрудничество. Пациентката, която беше оперирана е страдала едновременно от две ендокринни заболявания – нодозна гуша с горещ хиперфункциониращ възел и аденом на паращитовидна жлеза, водещ до първичен хиперпаратиреоидизъм. Интервенцията беше извършена по метода на трансорална ендоскопска тиреоидектомия (TOETVA – Trans Oral Endoscopic Thyroidectomy Vestibular Approach).

И ако това бе по-скоро експериментално начало, то безкръвните операции на щитовидната жлеза съвсем скоро ще се превърнат в рутина.

доц. Цветин Генадиев

На 26 септември 2018 г., в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана се извърши първата по рода си в България, а и в цяла Югоизточна Европа, операция на щитовидна жлеза с EchoLaser. От Италия, специално за операцията, пристигна проф. Ренато Еспозито. Италианският специалист има над 600 успешни интервенции, досега. Българските лекари, които партнираха на професор Еспозито са доц. Цветин Генадиев и д-р Георги Чакъров от МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана. Доц. Генадиев и д-р Чакъров имат сертификат за пълноправно приложение на иновативната технология. Те са преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.

Всеки четвърти българин страда от възли на щитовидната жлеза, като засегнати са по-често жените

95% от възлите са доброкачествени. Заболяването протича безсимптомно, но щом станат по-големи, възлите започват да пречат на храненето. Това е причина за спешно посещение при ендокринолог.

В монтанската болница безкръвно се правят операции и на простата жлеза. Отново с помощта на италиански специалист, проф. Джианлуиджи Патели, д-р Чакъров, уролог, от МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана, извърши три успешни операции. Това бяха и първите подобни интервенции в България и Югоизточна Европа. Проф. Джианлуиджи Патели има изключително богат опит в безкръвна и микроинвазивна терапия в Италия, Полша, Швейцария и Китай

Италианският професор Джанлуиджи Патели (вдясно)

Лечението с EchoLaser вече е напълно достъпно и за българските пациенти. МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана е готова да приеме пациенти от Монтана, областта, страната и съседни държави. Партньорството със специалисти от Италия и цяла Европа ще продължи и те ще посещават периодично центъра в Монтана.“,  каза Драган Благоев, ОА, МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана.

Термотерапията с EchoLaser вече има над десетгодишна история. При тази терапия не се изисква обща анестезия, няма медицински риск, както и не се налага последваща лекарствена терапия. Това са само част от преимуществата на термотерапията с EchoLaser

В края на октомври отново очакваме пристигането на проф. Патели. Но за нас е от огромно значение не само да приемаме чуждестранни специалисти, но и да обучаваме нашите изключително добри лекари, за да бъдат в крак с последните иновации от света на бързоразвиващата се медицина и да осигуряват на българските пациенти лечение на световно ниво.“, сподели Драган Благоев, ОА, МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана.

Град Монтана

Адрес: ул. „Александър Стамболийски“ № 92

Телефон: 096 383827

Източник: purvite7.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 6 до “Безкръвни операции на щитовидната жлеза вече се правят и в България

  1. Нели Иванова каза:

    Здравейте! Каква е цената на лазерн премахване на възел от щитовидната жлеза? Благодаря предварително!

  2. Пламен Лазаров каза:

    Каква е цената на операцията?Работите ли с НЗОК или фонд и с кои фондове,ако работите?Има ли болничен престой и колко време?

  3. Katerina Yoskova каза:

    Здравейте бих искала да попитам за цената на лазерната операция на студен възел на щитовидната жлеза

  4. Вангелова каза:

    Здравейте интересува ме цена за операцията на пипер функция или гуша,микседем с този Ехо лазер,благодаря ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *