БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

L- ЦЕТИРИКОН / L-CETIRICON

Съдържа левоцетиризинов дихидрохлорид, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, титанов диоксид, макрогол, хипромелоза , полисорбат

Предназначение

l-цетириконL-ЦЕТИРИКОН е противоалергичен продукт. Препоръчва се при копривна треска и алергичен ринит. Може да облекчи симптоматиката в рамките на три дни; ако това не се случи, трябва да се потърси лекарска помощ. Терапевтичният ефект се дължи на активната съставка левоцетиризинов дихидрохлорид.

Как се приема

Приемът на този медикамент трябва да бъде препоръчан от лекар. Обичайната доза за възрастни и за деца над 6-годишна възраст е една таблетка от 5 мг дневно. При пациенти с бъбречни заболявания се препоръчва редуцирана доза. Дозите за деца и подрастващи се адаптират според теглото.

Таблетките се поглъщат цели, с вода. Приемът няма връзка с храненията.

Ако е пропуснат прием, трябва да се изчака времето за следващия и да се вземе обичайната доза. Не бива да има превишаване с цел компенсиране на пропуснатото. Приемът на по-високи дози може да причини превъзбуда и хиперактивност, след което да последва състояние на безсилие и сънливост.

Пациентът не може да променя дневните дози, както и да прекъсва лечението самоволно. Преустановяването на приема без лекарско мнение е причина за подновяване на болестната симптоматика, понякога с по-висока активност.

Възможни нежелани ефекти

Често съобщавани странични ефекти от приема на този продукт са главоболие, замайване и сънливост, пресъхване в устата.

В по-редки случаи е възможно да се проявят смущения като болки в корема, сърцебиене, тремор, изтръпване и мравучкане, припадъци, обриви, задух, зрителни смущения, смущения при уриниране, мускулни болки, промени в апетита и в теглото, хепатит, агресивно поведение.

Не са изключени и алергични реакции, изразени в обриви, оток на гърлото и лицето, затруднено дишане, хрипове, стягане на гърдите, рязко спадане на кръвното налягане, припадъци, шок. Тежките алергични реакции изискват незабавна медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се употребява при данни за алергични реакции.

Не се дава на деца под 6-годишна възраст.

Противопоказан при бъбречни увреждания в тежка форма.

Преценява се конкретно дали приемът е безопасен, ако потрбителят има проблеми с уринирането или страда от уголемена простата.

Бременни и кърмачки биха могли да приемат продукта само по лекарска препоръка и под контрол.

Пациент, лекуван с този продукт, не бива да шофира, ако приемът повлиява на реакциите и общото му самочувствие, на зрението и способността за бърза ориентация.

Взаимодействие с други медикаменти

L-ЦЕТИРИКОН може да се приема паралелно с други лекарствени продукти, ако лекуващият прецени това като безопасно.

Не се препоръчва употреба на алкохол за времето на лечението с медикамента.

_

Усреднена цена в аптеките – 18 лв за 20 таблетки от 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *