Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ритуали за здраве и късмет в деня на есенното равноденствие

Есенното равноденствие – почти всички народи по света имат свое разбиране за този ден, през който спазват различни обичаи и обреди

равноденствие
По нашите географски ширини есенното равноденствие, както и слънцестоенето, е време магично и изпълнено с особена сила и значение.

Два пъти годишно идва специално време, когато денят и нощта са равни. Изглежда, че целият свят, цялата наша Земя и самите ние преминаваме през този период на абсолютно равновесие. Естествено, и днес този ден има специално въздействие върху хората.

Какво е особеното в деня на есенното равноденствие през 2018 г. и как да получите цялата енергия от него?

Ще ви разкажем в тази статия, от която ще разберете защо равноденствието е време за възстановяване на реда в живота.

Датата на есенното равноденствие е различна всяка година. Може да е 22 или 23 септември, защото астрономическата година е по-дълга от календарната година с около 6 часа. Тази година равноденствието се пада на 23 септември.

Славянските народи са започвали новата година на този ден. Това е било празник, по време на който хората възпяват боговете, пеят песни, танцуват в кръг и благодарят за щедрата реколта. Смята се, че връзката между световете (този и онзи свят) е особено силна през периода на равноденствие.

Минава време, но същността на празника остава същата. До този момент, по целия свят, в деня на есенното равноденствие, хората празнуват фестивала на реколтата, изпращат лятото и започват подготовката за зимата. В Китай например този ден е нещо като национален празник.

На 23 септември 2018-та, есента влиза в законните си права, денят намалява, а нощите стават по-дълги

Слънцето ни гали за последен път с топлите си лъчи. Все още има хубави дни и приятна топлина. Идва циганското лято и така наречената златна есен, която продължава до около 14 октомври. По това време листата започва да падат и птиците отлитат на юг.

На този ден получаваме огромно количество космическа енергия

Астролозите смятат, че това е най-добрият период за ново начало, но и за провеждане на важни преговори и помирение с близки хора и далечни приятели. Основното нещо е пълната откритост във всичко.

Нашите предци, също така, са вярвали в специалната сила на това (есенното) равноденствие. Затова си струва да използваме своя опит и да прекарваме най-плодотворно този ден. Има много ритуали, които помагат да привлечете здраве, късмет, любов или богатство към вашия дом.

Например, за да привлечете любов, трябва да поставите втора възглавница на леглото и да оставите втора четка за зъби в банята.

На този ден любовната енергия е особено силна

Tака че, това е най-доброто време за брак или за установяване на връзка с другата половина

Опитайте се да бъдете отворени, искрени и да споделите с партньора си всичко, което чувствате. Повярвайте, по този начин връзката ви ще стане по-силна.

Древно поверие казва: рано сутринта, веднага след като се събудите на 23-ти септември, трябва да плувате. Това ще ви помогне да се отървете от всички негативи, да почувствате тялото и душата си като едно. Потокът от енергия ще се засили, а водата ще отмие всички болести и неприятни болежки.

Като цяло водата на този ден има специална мощ

Казват, че ако измиете лицето си със студена вода вечерта на равноденствието, това ще помогне за запазване на младостта и красотата в продължение на много години.

Енергията на равноденствието помага и за привличане на богатство

За да има в дома просперитет, трябва да се изпече пай с ябълки или зеле. Необходимо е да се използва за пълнеж на пая нещо кръгло и голямо. Ако паят се получи добре, финансовото ви състояние скоро ще се подобри. Трябва също да преброите всичките пари, които имате у дома, три пъти и да напишете на хартия сумата, която искате да видите в портфейла си.

Ако наскоро сте преследвани от неуспех и искате да се отървете от него, трябва да почистите къщата. И не просто да обършете праха, но и да изхвърлете всички ненужни вещи – дрехи, обувки, дрънкулки.

На този ден можете да намерите Камъка на съдбата

Просто трябва да гледате под краката си, като се прибирате вкъщи. Не е нужно да е нещо специално. Ще почувствате, че е той, колкото и невзрачен да ви изглежда. Такъв камък ще бъде отличен амулет и ще помогне да се промени живота ви към по-добро, ако го пазите до следващото есенно равноденствие.

Не всеки вярва в обреди и ритуали. Но с тяхна помощ човек може да промени живота си към по-добро. На този ден можете просто да отделите време за себе си, да медитирате и да приведете вашите мисли в ред. Помислете какво искате да промените в живота и как може да бъде направено, съставете план, запишете вашите цели и мечти. Всичко това ще ви помогне да разберете себе си и да започнете живота по нов начин.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *