НЕЙРАКСИН В / NEIRAXIN B

Съдържа пиридоксин хидрохлорид (витамин В6), тиамин хидрохлорид (витамин B1), цианокобаламин (витамин В12), лидокаин хидрохлорид, бензилов алкохол, натриев трифосфат пентабазат, натриев хидроксид, калиев хексацианоферат (III), вода

Предназначение

нейраксин ВКомпозицията НЕЙРАКСИН В съдържа група В-витамини: 1, 6 и 12 и се препоръчва при състояния на дефицити с последвали неврологични или хематологични симптоми. Продуктът е подходящ за възрастни и за деца над 12 години.

Как се приема

НЕЙРАКСИН В е инжекционен разтвор; въвежда се интрамускулно от медицинско лице. Важно е разтворът да не попада във вена – ако това се случи, пациентът следва да се хоспитализира и да бъде под наблюдение.

Терапевтичните дози се определят от специалист в зависимост от конкретния здравословен проблем и общото състояние на потребителя. При тежки състояния на витаминен недостиг една доза може да се инжектира всеки ден до набавяне на липсващите компоненти, след което се преминава към поддържаща терапия с по 2-3 инжекции седмично.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи продуктът може да предизвика алергични реакции – кожни раздразнения, зачервяване и обрив, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане. Съобщавано е също и за сърдечни смущения – тахикардии; прекомерно потене, поява на акне, сърбеж, треска.

В редки случаи е възможно сърдечният ритъм да бъде твърде забавен; потребителят да се оплаква от световъртеж, гадене и повръщане, припадъци.

При твърде бързо инжектиране може да се появят симптоми на общо неразположение; бучене в ушите, замъглено съзнание, необяснима еуфория, объркване, двойно виждане, страх. Подобни симптоми могат да се развият и при предозиране, което е малко вероятно с оглед изискването манипулацията да се извършва от медицинско лице.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НЕЙРАКСИН В не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът е противопоказан при деца под 12-годишна възраст.

Не се приема по време на бременност и кърмене.

НЕЙРАКСИН В не е допустим при потребители с декомпенсирана сърдечна недостатъчност или  тежка сърдечна проводимост.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за безопасно съвместяване на витаминния комплекс с други лекарствени продукти. Паралелният прием може да причини промяна в ефективността им или интензивна проява на странични ефекти. Предупреждението е особено важно за възможни съчетания със сулфитни разтвори, продукти за лечение на туберкулоза от рода на изониазид и циклосерин; с Д-пенициламин; с адреналин, с норадреналин – прилаган за пациенти с депресия или ниско артериално налягане.

Преценява се и съвместимост с медикаменти от типа сулфонамиди – антибиотици против чревни възпаления, или леводопа, използвана за лечение на Паркинсон.

________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 5 ампули по 2 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *