ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вие питате, ние отговаряме: Защо ушите ми стават червени и горят?

Когато се усеща неудобство в ушите, като чувство за топлина, обикновено хората казват: „ушите ми горят“

ушите

А според народното поверие, ако лявото ви ухо „гори“, то значи зли езици ви обсъждат. „Гори“ ли дясното ухо, това би могло да означава, че ще чуете добра вест.

Но как този симптом бива обяснен от съвременната медицина? Експертите твърдят, че зачервяването на ушите – това не са клюки, не е и мистицизъм, и дори не винаги означава отит, а по-скоро сериозна причина за посетите лекар.

Защо горят ушите?

Ушите, както и цялото тяло, са напълно покрити с мрежа от кръвоносни съдове. Следователно всеки приток на кръв причинява зачервяване, независимо дали става въпрос за физически стрес, механично триене или болест.

Днес ще отговорим на въпрос, зададен от наша читателка, който получихме като съобщение в страницата на lekuva.net. Ще разберете какво означава да „горят“ ушите от медицинска гледна точка. Ще разгледаме проблема подробно и ще научите какви са вредите от това безобидно, на пръв поглед, състояние.

Първоначално ще разгледаме физиологичните причини за зачервяването на ушите, които не са свързани с болест.

ПРИЧИНИ ЗА ЗАЧЕРВЯВАНЕ НА УШИТЕ

1. Повишена работа на мозъка

Докато работи, мозъкът има нужда от повече кислород. С други думи – повече кръв. По време на следващата такава вълна от кръв, човек чувства топлина в ушите.

2. Отрицателни емоции

Всеки стрес, страх или гняв предизвикват сърцебиене. Сърцето изтласка повече кръв, затова ушите стават по-червени и възниква усещане за парене.

3. Страх

По време на страх и уплах нивото на адреналина се повишава. Тялото реагира чрез увеличаване на кръвното налягане и зачервяване на кожата.

4. Атмосферните събития, формиращи времето

В горещи дни кръвта в тялото ни циркулира по-бързо. По този начин организма се адаптира към повишената температура. При някои хора тази адаптация се придружава от зачервяване.

5. Физически упражнения

Всяка физическа активност увеличава кръвообращението, а зачервяването е неизбежно.

6. Шапки за глава

Тясната шапка компресира кръвоносните съдове. Ушите в този случай се зачервят и стават по-топли.

Всички горе изброени причини за зачервяване е лесно да се елиминират. Необходимо е да се премахне дразнещият фактор и кръвообращението да се върне към нормалното. Но какво ще стане, ако ушите горят в нормална среда, която не е свързана с околната среда? Причината може да бъде здравословен проблем.

БОЛЕСТИ, ПРИДРУЖЕНИ ОТ ЗАЧЕРВЯВАНЕ И ПАРЕНЕ НА УШИТЕ

1. Хормонален дисбаланс

Продължителното непрекъснато зачервяване на ушната мида при добро общо състояние е повод да се консултирате с лекар. Този симптом може да показва хормонални нарушения и свързаните с него заболявания. Това е особено притеснително за жените след 45 години.

2. Инфекция

Ушите може да „горят“ при различни възпалителни процеси. Възпаление на външното, вътрешното и средното ухо се отличава с подобно усещане. Забележителен е фактът, че болестта не винаги е съпътствана от повишаване на общата температура на тялото. Но не са и необичайни случаи, при които зачервяването се придружава от сърбеж, лющене, изтичане на секрети и незначителна загуба на слуха. Да се ​​отложи посещението при лекар е несериозно!

3. Хипертония

Високото кръвно налягане е най-честата причина за парене на ушите. Освен това, в допълнение към зачервяването, има болезнено главоболие в тилната област. Ако редовно чувствате такива симптоми, започнете поставянето на диагнозата с измерване на налягането у дома. Ако е повишено, лекарският преглед е задължителен.

4. Измръзване

Трябва да се отбележи, че температурата на ушите винаги е под общата температура на тялото. Възможно е ушите да замръзнат първи. И поради ниската им чувствителност, хората не забелязват, че ушите замръзват. Лекувайте хипотермията незабавно, за да предотвратите последващи усложнения. А в мразовитото време е неприемливо да излизате без шапка.

5. Вегетаваскуларна дистония (VSD)

Този синдром включва комплекс от симптоми, характеризиращи дисфункцията на сърдечно-съдовата система. Сама по себе си, вегетаваскуларната дистония не е болест. Това най-вероятно е един от симптомите на заболявания на ендокринната система, централната нервна система, нарушения на кръвообращението, сърдечно увреждане, стрес и дори психични разстройства.

6. Алергия

При някои хора ушите са първите, които реагират на обикновените алергени: ухапване от насекоми, пикантна храна, алкохол, лекарства, прах, вълна, прашец, пух.

7. Инсулт

Това заболяване е придружено от силен приток на кръв към мозъка. В рисковата група са хората с високо кръвно налягане и тези, които са в състояние на постоянен стрес.

8. Травма

Ушите могат да се зачервят и да започнат да горят в резултат на травма. Степента на зачервяване зависи от факторите на нараняване и наличието на вътрешни рани. Най-често срещаните травматични наранявания: натъртване, шок, порязване, отематома (кръвоизлив в зоната между ушната мида и хрущялната тъкан).

9. Токсични увреждания на слуховите органи

Понякога зачервяването на ушната мида е свързано с продължителното действие на отровна субстанция, внесена в тялото. Това се дължи на токсичния ефект на лекарствата върху слуховия орган. В такъв случай трябва да се предприемат незабавни мерки за пречистване на тялото от токсичните вещества.

Надяваме се, след като прочетете тази статия, няма да търсите знаци от Съдбата защо ушите ви горят.

При по-дълговременно парене и зачервяване посещението на лекар никога няма да бъде излишно, защото всяка болест се нуждае от своевременно лечение.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *