Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново: Тест открива предракови заболявания на маточната шийка

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Пловдив вече прави изследване за предракови заболявания на маточната шийка. Изследването е ново, и засега няма аналог в друго родно лечебно заведение

маточната шийка
Молекулярният тест е сравнително нов начин за откриване на рак в ранен етап. Но, той е и най-точното средство за предотвратяване на едно от най-тежките онкологични  заболявания. Световната практика предлага предостатъчно информация за ефективността на молекулярния тест. Добра новина е, че вече и у нас може да се направи това иновативно изследване.

Тестването се извършва в отделението по клинична патология на КОЦ Пловдив.

Там се прави имунохистохимично изследване на тъканни материали (биопсии) на маточна шийка. Началникът на отделението д-р Свитлана Бачурска обясни, че биопсия се извършва след диагностицирана III В група по ПАП на цитонамазка.

Най-често биопсичният материал е малко, като количество. Това затруднява поставянето на окончателната диагноза. Молекулярната диагностика не е ограничена от количеството на изследвания материал. С изключителна точност този вид изследване дава информация дали има истинско предраково изменение. По този начин заболяването се „хваща” във възможно най-ранната му фаза. Тестът е американски, а резултатите от него са готови след два работни дни. Като всяко ново лечение, не се поема от здравната каса.

Ракът на маточната шийка е едно от най-разпространените злокачествени заболявания при жените. Засега запазва възходяща тенденция. Според данни на Световната здравна организация ракът на маточната шийка се нарежда на трето място, след рака на млечната жлеза и на тялото на матката.

Ракът на маточната шийка настъпва тихо. Първите стадии почти не можеха да се „хванат“, досега. Липсата на кличични симптоми прави лечението в по-късните етапи неефективно.

Ранната диагностика ще помогне на повече жени да се преборят с това неприятно заболяване. Поради тази причина усилията на лекари и учени са насочени именно към разработването на методи за навременно откриване и диагностика на онкологичното заболяване.

Информация и записване:

„КОЦ-Пловдив“ База II
бул. „Александър Стамболийски“ 2A,

Телефон: 032 277 240

Източник: credoweb.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *