Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Само след 5 минути: Нов метод лекува високото кръвно като открива причината

С помощта на новия метод за откриване на причината за високото кръвно налягане пациентите ще не само ще подобрят значително своето здраве, но ще им излезе и по-евтино

Източник на изображението: pixabay.com

Повечето хора, които имат високо кръвно налягане, са минали поне през няколко терапии, докато кардиолога най-накрая успее да „уцели тяхното хапче“. Лекарят няма вина за неефективните терапии. Тя не е резултат от неговата некомпитентност.

Високото кръвно налягане е резултат от различни за всеки пациент причини. И за да се изпише правилната терапия, специалистите трябва да имат отговор на въпроса „Защо този човек вдига кръвно?“.

Вече повече от година кардиолозите от УМБАЛ „Св. Анна“ могат да дадат отговор на този въпрос. Те откриват причината за проблема чрез нов метод – импеданс-кардиография. Специална апаратура прави възможно използването на този иновативен метод. Процедурата все още няма аналог в страната.

Проф. Димитър Раев е началник на Клиниката по вътрешни болести към болницата и дава малко повече информация, относно това как импеданс-кардиографията помага на пациентите с високо кръвно.

Вече стана дума за това, че хипертонията може да възникне поради много причини. И тъй като е мултифакторно заболяване, е нужно да се назначи индивидуална терапия.

Няма каузално лечение за високото артериално налягане. Ние лекуваме следствието тъй като не знаем кои са причините при дадения пациент. Само в 5% от случаите, когато има вторична хипертония, тоест имаме добре позната причина – друго заболяване, което води до високо налягане, може да бъде излекуван пациента. Във всички останали пациентите би трябвало да продължават да си приемат лекарствата цял живот„, казва проф. Раев.

Проф. Димитър Раев

Най-общо кръвното има високи стойности поради 4 основни причини:

– режим на хранене (злоупотреба с храна и готварска сол, зависимост от алкохола, излишни килограми), заседнал начин на живот;

– психологични фактори (повтарящ се психоемоционален стрес);

– различни заболявания на бъбреците;

– наследственост.

Компетентното изследване, с помощта на импеданс-кардиографията, дава повече информация за това кой от четирите механизми на повишаване на артериално налягане е налице. След това се избира терапия с медикаменти, която терапия е ефективна, тъй като е ясна причината за повишаване на налягането.

Ако пациентът е с водна задръжка и това го установим с импеданс-кардиографията, тогава би трябвало да предпишем диуретик. В този пример артериалното налягане би се повлияло най-добре, най-бързо и с най-малко странични ефекти за пациента„, обяснява проф. Раев.

Процедурата по изследването продължава около 5 минути. „Методиката е много приемлива, лесно се изпълнява и най-важното- тя е удобна за ежедневната практика. Не е необходимо да бъде събличан пациента, поставят се само два електрода – на ръката и крака“, обяснява лекарят. И допълва, че тъй като методът е иновативен, изследването все още не се поема от НЗОК. Струва 120 лева, които се заплащат от пациентите.

УМБАЛ „Св. Анна“, Отделение по Кардиология към Клиника по вътрешни болести.

Намира се на 9 етаж база “Запад” на УМБАЛ „Св. Анна“- София АД.

Проф. Димитър Раев, д.м.н. (Началник клиника)

ДНИ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Четни дни – 08:00 – 14:00

Нечетни дни – 08:00 – 14:00

София, ул. „Димитър Моллов“ 1

тел. 02 / 9759329

Източник: clinica.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *