Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ефективна рецепта за имунната система (помага и при хронична умора)

Рецептата, която се приготвя от тези достъпни и много полезни продукти, ефективно се бори срещу хроничната умора и укрепва имунната система

Хроничната умора е много често срещан проблем в съвременния свят. Ако изпитвате физическо и психическо изтощение, използвайте рецептата, която ви предлагаме днес. Тя е базирана на моркови и чесън.

чесън и моркови
Чесън и моркови

Поради промените в климата, имунитетът на нашето тяло често отслабва. Ние бързо се уморяваме дори от най-елементарните задачи. Често се разболяваме и страдаме от настинки и различни вируси. Основната тайна за доброто здраве се крие в правилното хранене. Обърнете внимание на диетата: най-вероятно повечето здравословни проблеми, от които се оплаквате, са свързани с небалансираното хранене, което изтощава вашия организъм и затруднява работата на имунната система.

На първо място, дайте предимство на натурални хранителни продукти, които помагат да се възстанови енергията, да се укрепи защитната бариера на тялото и да се облекчи хроничната умора.

В тази статия ще ви разкажем за едно просто средство за защита, на основата на чесън и моркови. То ще ви помогне да се почувствате по-добре и забележително ще ви изпълни със сила и енергия.

Морковите и чесънът ще ви помогнат да се погрижите за вашето здраве. Не пропускайте да пробвате тази рецепта още днес

Знаете, че морковите са много полезни за кожата и зрението. За чесъна се знае, че максимална полза може да има, ако се яде сутрин на празен стомах.

Днес ще комбинираме и двата зеленчука в една рецепта. Резултатът ще ви изненада приятно!

Ще получите освежаваща напитка с богат аромат, която е много по-ефективна и по-здравословна от витаминните добавки, които се продават в аптеките.

И така, защо тази проста рецепта е толкова полезна?

Морковите – склад от витамини и минерали

Източник на изображението: pixabay.com

Морковите са много богати на каротеноиди, които им придават този толкова атрактивен оранжев цвят.

Една чаша сок от моркови на ден насища тялото с огромно количество антиоксиданти, витамини А, С, К, В8 и В9, пантотенова киселина и минерали като калий, желязо, мед и манган.

– Морковите съдържат много антибактериални и антисептични вещества, които перфектно стимулират имунната система.

– Укрепват имунната система и дават енергия не само чрез витамин С: микроелементите, съдържащи се в това кореноплодно, стимулират активността на белите кръвни клетки и подобряват защитната бариера на тялото.

– Морковеният сок съвършено тонизира, нормализира храносмилането и изцелява тялото. Той е полезен и за хора с диабет, тъй като съдържащите се в него каротеноиди нормализират нивата на кръвната захар.

– Антиоксидантите в морковите регулират нивото на инсулин и глюкоза в кръвта и поддържат нормалните им нива.
В допълнение, натуралната напитка на базата на моркови и чесън има антисептични свойства, помага за борба със запека и нормализира здравето на черния дроб и стомашно-чревния тракт.

Чесън – най-добрата защита срещу болести

Източник на изображението: pixabay.com

Чесънът е една от малкото храни, които, стават още по-полезни след термична обработка. Той запазва здравословните си качества дори и след като е нарязан или пасиран. Това се дължи на високото съдържание на ензима алицин, на който чесъна е изключително богат.

– Това сярно съединение улеснява асимилацията на желязо в тялото.

– Алицинът стимулира производството на феропортен – протеин, който помага на клетките да си набавят желязо, когато е необходимо.

– Чесънът ни насища с енергия и дава сила на тялото в труден период на болест или преумора.

– Съдържа много флавоноиди и серни съединения. Две скилидки дневно позволяват да насищаме тялото с достатъчно количество от този минерал.

Чесънът съдържа огромно количество от следните вещества:

– Витамини (С и В).
– Минерали (манган, мед, селен, фосфор, цинк, желязо).
– Протеини.

Как да приготвим здравословна напитка от чесън и моркови?

Ще ви трябват:

– 3 моркова
– 2 скилидки чесън
– 1 чаша вода (200 ml)

Метод за приготвяне:

Нужни са само 5 минути. Този сок е идеален за балансирана закуска.

Преди всичко, дайте предимство на чесъна и морковите от органичен произход. Те трябва да са свежи и сочни.

– Измийте добре морковите и изцедете сока от тях.

– Настържете чесъна, за да освободите всички ензими.

– Сложете чесъна в купата на блендера и изсипете сока от морковите и водата. Пасирайте всичко до получаването на хомогенна смес.

Ще получите коктейл с пикантен и приятен вкус, който определено си струва да опитате, и да ползвате редовно!

Източник: steptohealth.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *