Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Увиснали клепачи: 4 рецепти за подобряване еластичността на кожата

Възраст, неадекватни грижи, често и безотговорно излагане на слънце могат да станат причина за появата на увиснали клепачи на очите


Нищо не състарява толкова, колкото факта че имаме увиснали клепачи. Не бива да си мислим, че клепачите увисват само с напредването на годините. Този козметичен дефект днес се наблюдава и при много, сравнително млади хора.

Увисналите клепачи са резултат от лошата грижа за кожата около очите. Ако дълго време не се грижите за околоочната зона кожата там ще загуби своята еластичност. И въпреки факта, че загубата на еластичност на кожата с възрастта е норма, понякога преждевременните бръчки се явяват по наша вина. Например, поради агресивното въздействие на следните външни фактори:

– Директно излагане на слънчева светлина
– Токсини
– Неадекватна грижа

Естествените средства, които могат да възстановят еластичността на отпуснатата кожа са за предпочитане пред операцията

Като допълнение, този естетически проблем може да бъде свързан с генетично предразположение или прекомерно тютюнопушене и злоупотреба с алкохол.

Тези, които от първа ръка знаят какво е „увиснал клепач“, като правило се срамуват от този проблем и търсят начин да го прикрият. Някои се осмеляват да използват пластична хирургия за корекция. И трябва да кажем, че такава хирургична намеса е оправдана, особено ако съществува заплаха от нарушено зрение.

Все пак, не всеки има възможност да плати за тази процедура, защото това удоволствие все още е доста скъпо. Освен това, винаги съществува риск от получаване на резултат, който е различен от онова, което сте очаквали.

Какво още трябва да знаете?

Увисналите клепачи карат хората да изглеждат много по-възрастни и могат да доведат до лошо зрение, както споменахме по-горе.

Според статистиката от 2016 г. това е един от 5-те най-често срещани проблеми, заради които хората търсят помощ от пластичен хирург.

Но е важно да се разбере, че всяка операция е шок за тялото. Някой хора, например, нямат толеранс към анестезията. Така че, преди да „легнете под ножа“, е по-добре да мислите сто пъти и да прибегнете до естествени алтернативи за корекция. При редовна употреба природните средства наистина дават невероятни резултати!

Рецепти, с помощта на които ще върнете еластичността на кожата

1. Ябълка и мед

Благодарение на големия брой антиоксиданти, вода и естествени диетични фибри, маската на база ябълка и мед ще бъде добър начин да се погрижите за чувствителната кожа около очите.

Редовната употреба на тази маска ще направи кожата по-еластична и опъната и може да предотврати появата на преждевременни бръчки.

Необходими съставки:

  • 1 ябълка
    2 супени лъжици мед (50 гр.)

Какво трябва да се направи?

Първо, нарежете ябълката и поставете в блендер. Разбъркайте до консистенцията на картофено пюре.

След получаване на желаната плътност на сместа, добавете мед към нея.

Нанесете тази маска върху кожата на клепачите и оставете да действа в продължение на 20-30 минути.

След определеното време просто изплакнете с вода. Повторете процедурата най-малко три пъти седмично.

2. Увиснали клепачи и лайка

Лайката има противовъзпалителен ефект и следователно чаените пакетчета с лайка ще бъдат отлично естествено средство за преодоляване на този проблем.

Необходими съставки:

  • 2 пакетчета предварително сварен от лайка, в пакетчета

Какво трябва да се направи?

Сложете торбичките с лайка във фризера да се охладят добре. Щом замръзнат, извадете, топнете ги за секунда в топъл чай от лайка и ги поставете на клепачите си в продължение на 20 минути.

3. Овесена каша, мед и яйце

Съставките, които комбинираме в това домашно лекарство, съдържат голямо количество витамини, минерали и основни аминокиселини . Известно е, че тези вещества спомагат за възстановяване на еластичността на кожата. Кожата на клепачите престава да губи еластин, в резултат на което се постига укрепващ и подмладяващ ефект.

Необходими съставки:

  • 1 супена лъжица овесена каша (15 гр.)
    2 супени лъжици мед (50 гр.)
    1 яйчен жълтък

Метод за приготвяне:

Първо, вземете подходяща чаша и разбъркайте всички съставки в нея.

На второ място, поставете получената паста върху кожата на клепачите и, ако желаете, можете да приложите върху цялото лице.

Оставете да действа за 30 минути, след което просто изплакнете със студена вода.

Процедурата повторете 2 или 3 пъти седмично.

4. Лайка и краставица

Чрез комбиниране на противовъзпалителните и стягащи свойства на лайката и краставицата можете да получите естествен тоник. Той не само е идеален за укрепване кожата на клепачите, но също така помага да се справите с торбичките и тъмните кръгове под очите.

Необходими съставки:

  • 2 супени лъжици цвят от лайка (30 гр.)
    1 чаша вода (250 мл.)
    1 краставица

Метод за приготвяне:

Първо, подгответе лайката. За да направите това, просто поставете цветовете на лайката в кипящата вода и оставете течността да се охлади.

От краставицата направете сок. Смесете двете съставки. Сложете сместа в хладилника за 2-3 часа.

Продуктът ви за домашна грижа за кожата около очите ще бъде готов за употреба. Просто го нанесете върху клепачите и около очите. Оставете да действа 30 минути.

След това измийте със студена вода.

Повторете тази процедура два пъти дневно: сутрин и преди лягане.

И не забравяйте, че за да постигнете желания резултат, трябва да сте постоянни и последователни във вашите действия . Вероятно това е най-добрият вариант. Затова бъдете търпеливи и ще получите желания ефект малко по-късно, но без нежелани последици от прибързани и драстични мерки.

Източник: woman.ru

Глобал Хелт Анти-пигмент
Глобал Хелт Анти-пигмент – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *