ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КОРМАГНЕЗИН / CORMAGNESIN

Съдържа магнезиев сулфат хептахидрат, сярна киселина, вода

Предназначение

кормагнезинКОРМАГНЕЗИН е минерален продукт за лечебно приложение под формата на инжекционен разтвор. Прилага се в случаи на магнезиев дефицит, изразен чрез влошена мускулна активност. Подходящ е при състояния на прееклампсия и еклампсия, при риск от преждевременно раждане, при коронарни спазми и за лечение на остър инфаркт на миокарда, при сърдечни аритмии. При всички случаи прилагането на КОРМАГНЕЗИН е уместно, ако причина за споменатите състояния е магнезиев дефицит.

Как се прилага

КОРМАГНЕЗИН се инжектира венозно само по лекарска препоръка. Манипулацията се изпълнява бавно, от медицинско лице, като пациентът трябва да е в легнало положение. Продуктът се предлага в различни концентрации на активното вещество и лекуващият избира адекватната на магнезиевия дефицит у пациента.

Инжектирането на продукта трябва да се прави през 1-2 дни и с продължителност, определена от състоянието на пациента и начина, по който организмът му отговаря на терапията.

При неволно предозиране е възможно да се почувстват симптоми като затруднено дишане и понижаване на артериалното налягане. Необходима е бърза медицинска намеса с прилагане на антидот – калций.

Възможни нежелани ефекти

Високите дози КОРМАГНЕЗИН могат да забавят сърдечния ритъм до опасно ниски стойности; възможно е понижаване на кръвното налягане и смущения в кръвообращението.

При бързо инжектиране могат да се проявят странични ефекти като главоболие, топли вълни, гадене, виене на свят, тревожност. Терапията с магнезиевия продукт може да се отрази на електролитния баланс с понижаване съдържанието на калций и фосфат, и с повишаване на калий и магнезий.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КОРМАГНЕЗИН не се използва при алергия към съставки на продукта.

Следните заболявания и болестни състояния категорично изключват продукта: миастения гравис, брадикардия или забавен сърдечен ритъм, тежки бъбречни увреждания и камъни в бъбреците.

При бременност и кърмене продуктът се прилага само в краен случай и след внимателна преценка за риска от страна на лекуващия.

Взаимодействие с други медикаменти

КОРМАГНЕЗИН не се използва едновременно с барбитурати, наркотични или хипнотични лекарства заради опасност от потискане на дихателните функции.

Паралелното прилагане с калциеви соли отслабва ефекта на магнезия.

Изключва се комбинирането с калциеви и фосфатни разтвори, тъй като могат да се образуват утайки и да протече взаимно влияние.

__

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за 10 ампули разтвор 200 мг на 10 мл.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *