ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Протоколът на д-р Уалс помага при неличими автоимунни и неврологични заболявания

С разработването Протокола, д-р Тери Уaлс помогна на хиляди хора, които страдат от автоимунни и неврологични заболявания, като множествена склероза

В Протокола на Тери Уалс се прилагат палео-принципи, функционална медицина и кетогенна диета. Не е случайно, че пациентите ѝ се наричат ​​“воините на д-р Уолс“. Спазването на този режим изисква желязна дисциплина и доживотно постоянство.

Тери Уалс работи като лекар, когато е диагностицирана с тежка форма на множествена склероза. В продължение на 7 години тя е подложена на най-модерното лечение, но болестта продължава да се развива. Много скоро жената е прикована към инвалидна количка. В един момент Тери решава да промени живота си и да се опита да обърне хода на болестта. Тя започна да изследва и експериментира върху себе си как може да възстанови работата на нервната система чрез използване на определени храни, както и чрез отстраняване на такива, които предизвикват възпаление. С помощта на диетата тя успя да се възстанови напълно.

Същността на проблема

Тери започва да използва около 1-1,5 литра различни зеленчукови сокове и бульони. Диетата включва субпродукти и водорасли, богати на витамини и микроелементи. Режимът на д-р Уaлс съдържа много витамини и йод, които участват в процесите на растеж и миелинизация на нервните влакна.

Миелиновата обвивка на нервите прилича на изолацията на електрическите проводници. Без нея нервните импулси се разпространяват по нервните влакна 10 пъти по-бавно.

Протоколът на Уaлс

Първо, Тери написва книгата „Погрижи се за митохондриите!“. Тя съдържа предимно препоръки за хранене. Освен това, историята на Тери Уaлс беше представена на годишната конференция на TED през 2011-та година. До момента презентацията ѝ има над 3 030 194 милиона показвания в YouTube.

След това тя издава и книгата „Протоколът Уалс“ и колекция от рецепти „Протоколът Уалс: Рецепти за живот“. В тези книги са представени стъпка по стъпка инструкции и рецепти, така че прилагането им да бъде лесно, а приготвянето им – достъпно за всички.

Подробно описание на Автоимунния протокол (АИП) и инструкции за спазването му може да намерите в ЕТО ТАЗИ ГРУПА във фейсбук

Най-общо, д-р Уалс не препоръчва използването на зърнени храни. Те трябва да бъдат силно ограничени, като дневния прием не бива да е повече от 100 грама на ден или дори по-малко.

Тя също така настоява да бъде преустановено използването на полиненаситени мастни киселини или хидрогенирани мазнини. В протокола на Тери са включени полезни наситени мазнини, като топено краве масло, кокосово масло, животински мазнини и мононенаситени мастни киселини. Такива има в маслиново масло и в маслото от авокадо.

Други храни, които трябва да бъдат изключени от диетата

Източник на изображението: pexels.com

Казеин и глутен също се считат за сериозна провокация, която може да доведе до развитието на автоимунни заболявания, нарушения в храносмилането, както и хроничен стрес.

Казеинът е млечен протеин, а глутенът е протеин, който се открива в пшеницата и някои други зърнени храни. С използването на казеин и глутен в храната, опиоидните пептиди глутеотрофин и казоморфин се образуват в организма. Предполага се, че тези вещества могат да предизвикат пристрастяване. Храните, които съдържат казеин и глутен са вкусни, привлекателни и любими на една голяма част от хората. Освен пристрастяване, те водят и до предозиране – колкото повече храни с казеин и глутен ядем, толкова повече ни се иска да продължим да ги консумираме.

Казеинът и глутена може да увеличат пропускливостта на стените на червата, да доведат до развитието на различни автоимунни заболявания, поведенчески разстройства, тревожност и депресия. Такива пациенти имат проблеми с психиката, без причина наддават на тегло, страдат от възпалителни процеси и много други. Заболяванията, които тези две вещества предизвикват, обикновено се диагностицират много трудно.

Воините на Уалс

Д-р Уалс призна, че съвременната медицина в продължение на 7 години не е могла да се справи с тревожните симптоми на болестта ѝ. Но само след една година, през която тя е спазвала стриктно своя Протокол, болестта е отстъпила. За някои една година е капка в океана. За други това е много време. Ако обаче се сблъскате със сериозна нелечима болест, като множествена склероза, тази година ще е времето, през което сте сложили началото на вашия втори живот.

Източник: econet.ru

Пълна информация за възстановяване при множествена склероза, както и за необикновената история на един роден воин на д-р Уалс – Биляна Савова, може да прочетете на сайта на Фондация МС – МОГА САМ – www.mogasam.org / ms@mogasam.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *