Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Излекуваха термален рак в последен стадий: подробности за сензационното лечение

Учените са открили експериментален метод за лечение на рак, който може да помогне дори на онези, които са в последен етап на онкологично заболяване

Джуди Пъркинс и нейното сензационно лечение на рак

Списание Nature публикува преди дни статия на екип специалисти от Американския национален център за ракови изследвания в Бетезда, Мериленд.

Статията описва експериментален метод за лечение на рак, който в бъдеще може да спаси живота на хиляди хора, включително и на онези, чийто рак е открит твърде късно, вече в краен стадий.

Името на пациента не е споменато в изследването, но медиите разкриват, че това е 52-годишната Джуди Пъркинс от Флорида.

Жената е претърпяла двойна мастектомия през 2003 г. (отстраняване на млечните жлези). През 2013 г. обаче се появява рецесия на заболяването в изключително агресивна форма. Метастазите бързо проникват в черния дроб и други органи на пациентката, където се формират тумори в размера на юмрук.

Пъркинс претърпява седем различни вида химиотерапия, но никой от тях не ѝ помага да се справи с тумора. Лекарите тогава прогнозираха, че жената ще живее само няколко месеца.

Джуди Пъркинс

Експерименталният метод на лечение, който беше изпробван върху нея, се състои в това, че „лекарството“ е направено от лимфоцитите на пациенката. Лекарите наричат ​​използвания метод „осиновяване“ (ACT) или „трансфузия“ на собствените кръвни клетки на пациента. Медиите го нарекоха „живо лекарство“.

Специалистите са изследвали тумора на генетично ниво и са се опитали да определят мутациите на протеините. Най-просто казано, лечението се състои в това, че лимфоцитите осигуряват продуцирането на антитела.

В тумора на Пъркинс са открити 62 генетични аномалии. Учените са успели да използват мутантни версии на четири протеина (SLC3A2, KIAA0368, CADPS2 и CTSB), така че организма да идентифицира тумора като чуждо и опасно тяло, което трябва да бъде унищожено.

Тогава лекарите намерили в тялото на Пъркинс специфични лимфоцити, които са в състояние да атакуват точно мутиралите протеини

Те успяват да синтезират подобни бели клетки в лабораторни условия. Общо около 82 милиарда „лабораторни“ лимфоцити се инжектират в тялото на Джуди, насочени за борба с раковите клетки.

Стивън Розенберг, хирург в Националния център за изследване на рака, каза, че това е „най-персонализираното лечение, което можем да си представим“.

От статията в Nature става ясно, че вече шест седмици след трансфера на клетки, туморът на Пъркинс е намалял с 51%.

Седмица, след като започна експерименталното лечение, започнах да чувствам нещо. Чувствах, че подуването в гърдите ми намалява и след една-две седмици напълно изчезна – казва пациентката.

След лечението Джуди Пъркинс живее екстремно

Досега, според д-р Розенберг, методът е на експериментален етап.

„Ние все още се учим как да правим тази процедура правилно“, обясни хирургът.

Въпреки това, учените смятат, че в бъдеще по този начин може да се лекува всеки вид рак с голям брой соматични мутации: например, меланом, рак на белия дроб и пикочния мехур.

При раковите заболявания на кожата, където протеиновите мутации се развиват бавно, методът демонстрира по-малко ефективност. Това се случва например при рак на млечната жлеза, стомашно-чревния тракт и яйчниците.

Все още има много работа, но има и потенциал да се промени парадигмата в лечението на рака. Нужно е време. Това е уникално лекарство за всеки пациент от самия пациент. Сами разбирате, че тук става дума за един съвсем различен метод на лечение. Различен от всичко, което знаем, до този етап„, отбелязва Розенберг.

Вече 22 месеца след лечението (почти две години) Джуди Пъркинс е жива и здрава, и води активен живот: кара яхта, плува, практикува туризъм. В тялото й няма и следа от какъвто и да е тумор.

Източник: www.express.co.uk

витамин B17
Витамин В17 вече е достъпен и у нас!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *