ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Соята със защитен ефект срещу рака на гърдата

Измежду всички функционални храни, соевите продукти със сигурност улавят на вниманието на потребителите. Лабораторни тестове са доказали, че съдържащият се в соята изофлавон – генистеин блокира разпространението на злокачествени тумори, като спира растежа на новите кръвоносни съдове, които хрант раковите клетки. Онези, коитоса включили в менюто си соеви продукти е важно да знаят, че така намаляват риска от рак на гърдата, на простата и на дебелото черво.

Много проучвания подкрепят ролята на соята не само в превенцията, но и при лечението на ракови болести.

Изключително се препоръчва употребата на соя от жените преди настъпване на менопаузата, тъй като тогава естесвените нива на естроген в организма са високи, а соевите храни съдържат т.нар. анти-естрогени. Това автоматично ознавача, че при жени, с ниски нива на естроген, по естествен начин може да се добави „природен естроген”.

При всички случаи обаче е нужно и лекар да се произнесе, защото в крайна сметка може да се стигне до обратен ефект. Количествата соя трябва да бъдат внимателно дозирани, най-вече след менопаузата.

Голям процент от специалистите са на мнение, че една здравословна и балансирана диета, която да включва и соеви продукти е добра идея. В нея трябва да бъдат включени в изобилие и пълнозърнести храни, и плодове и зеленчуци.

В САЩ и Канада генетично-модифицираната соя е одобрена от съответната здравна организация.

За предпочитане е обаче да се ползват естествените продукти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Соята със защитен ефект срещу рака на гърдата

  1. Петрова каза:

    Много заблуждаваща информация. Има неточности. Предполагам, че това е някакъв превод, но наистина трябва да изтриете статията, защото въвежда в заблуждение и може да има негативен ефект върху здравето на жените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *