Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СУЛЦЕФ / SULCEF

Съдържа само антибиотичните съставки цефоперазон натрий (cefoperazone sodium) и сулбактам натрий (sulbactam sodium)

Предназначение

сулцефПродуктът СУЛЦЕФ представлява комбинация от два антибиотични компонента: цефоперазон, блокиращ растежа на патогенни микроорганизми, и сулбактан. Последният подкрепя дейността на цефоперазона в овладяването на възможните възпалителни процеси, освобождаването от болестни бактерии и възстановяването на засегнатите зони.

Продуктът се предлага под формата на прах за приготвяне на инфузионен разтвор. Препоръчва се при възпаления на дихателните органи, пикочните пътища, меките тъкани и кожата, при инфекции на кръвта и коремните органи, при менингит, възпалителни заболявания на стави, кости, болести на тазовата зона, при възпаления на половата система. СУЛЦЕФ може да се прилага самостоятелно или в комбинация с други антибиотици.

Как се приема

Прилагането на СУЛЦЕФ става от медицински специалист интрамускулно или чрез венозна инфузия. Обичайната дневна доза за възрастни е стандартни 1-2 флакона, разпределени равномерно на всеки 12 часа. При деца лекуващият изчислява индивидуална дневна доза по 40 до 80 мг за килограм телесно тегло. Тя се разпределя и въвежда равномерно на 6 до 12 часа.

Обикновено лечението на СУЛЦЕФ не отбелязва пропуснати процедури или предозиране, тъй като най-често се провежда в болнични условия.

Възможни нежелани ефекти

Сред честите странични ефекти са някои промени в показателите на кръвната картина и чернодробните ензими. Възможни са симптоми като гадене и повръщане, диария, главоболие, локални венозни възпаления в точката на вливане. Има информация за последващи съдови възпаления, чернодробни инфекции и хепатит, колит, поява на кръв в урината.

Писани са също алергични реакции с различна тежест – включително много сериозни, с проява на т.н. токсична епидермална некролиза и отделяне на повърхностния кожен слой в обширни участъци на тялото. Възможни са също проблеми с кръвосъсирването и кръвоизливи.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СУЛЦЕФ не се прилага при алергия към някой от компонентите на медикамента, както и към антибиотици от група цефалоспорини и пеницилин.

Медикаментът се прилага при бременност или кърмене само в случаите на крайна необходимост.

Подходящ за малки деца, включително кърмачета. Няма клинични изследвания при новородени и недоносени деца.

Като рискови пациенти, нуждаещи се от индивидуална оценка на риска при лечение с този продукт, се определят тези с чернодробни и бъбречни заболявания, поддържани продължително чрез интравенозно хранене, приелите алкохол до пет дни след приключването на терапията със СУЛЦЕФ.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелното прилагане на антибиотика с други медикаменти изисква точна предварителна преценка за безопасност; възможно е изключването на някои лекарства или промени в режима на приема им, дозиране и пр.

_

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за флакон сухо вещество за разтвор от един грам

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *