ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта на Петър Димков за намаляване нивата на кръвната захар от само 2 прости съставки

За намаляване нивата на кръвната захар при диабет от втори тип ще помогне спазването на диета. Но,  хранителният режим невинаги е достатъчна мярка за овладяване на болестта

 кръвната захар
Източник на изображението: pixabay.com

Затова е нужно да се ползват рецепти от народната медицина. Има предостатъчно информация и различни рецепти, които могат да се ползват днес. От цялото това разнообразие избрахме да ви представим една изключително проста и лесна рецепта, която може да си направите у дома. Тя е на народния лечител Петър Димков.

Диабетът е коварно заболяване, което се дължи на метаболитно разстройство. Не боли, но унищожава! При диабета са налице проблеми с асимилацията на захарта на клетъчно ниво. Тази ефикасна рецепта ще ви помогне да стабилизирате нивата на кръвната глюкоза.

Известният народен лечител Петър Димков препоръчва естествени средства за за намаляване нивата на захарта. Много популярна е неговата рецепта при диабет с индрише. Може би повечето от вас я знаят. Ще я припомним за онези читатели, които не са я чували, както и за да може да я комбинирате с новия естествен лек, чиято рецепта ще научите днес.

За рецептата с индрише на Петър Димков са ви необходими:

  • 400 грама пчелен мед;
    20 накъсани пресни листа от индрише;
    20 сурови бадема
    3 лимона (с корите и без семките).

Разбъркайте добре съставките до получаване на еднородна смес. Съхранявайте в затворен съд на хладно в хладилника.

Прием:

Взема се веднъж дневно по една супена лъжица 20 минути преди ядене.

Разбира се, диабетът е заболяване, което не може да бъде напълно излекувано. Напълно възможно е да се нормализира нивото на кръвната захар. Целина с лимон при захарен диабет за кратко време нормализира нивото на глюкозата. Петър Димков препоръчва тази рецепта на онези, които са в начален стадий на болестта, или имат прекалено високи стойности на кръвната захар.

Източник на изображението: pixabay.com

Целина и лимон: рецепта за поддържане нормални стойности на кръвната захар от народния лечител Петър Димков

За да подготвите този продукт, трябва да имате само два продукта: лимони и
целина.

Шест лимона се измиват добре, не се белят, но се почистват от семките. Половин килограм средноголеми глави целина се измиват добре и се настъргват. Може да ползвате и месомелачка, може да ги нарежете ситно и да ги сложите в блендер.

Целината и лимоните се смесват до получаване на еднородна смес. След това се слагат в подходящ съд. Вари се на водна баня в продължение на един час. Не махайте капака на съда, докато се приготвя на огъня. Важно е да къкри леко и без особени вмешателства от ваша страна, като разбъркване например.

Източник на изображението: pixabay.com

След като стане готова, лечебната смес се изсипва в подходящ съд и се съхранява на тъмно и хладно място.

Прием:

Взема се веднъж дневно по една супена лъжица само сутрин и на гладно. Лечебният курс се прави два пъти в годината. След като свърши дозата, която сте приготвили, не се прави нова.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *