ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как монасите от манастира Махерас използват ябълков оцет за лечение (рецепти)

Всяка сутрин монасите от кипърския манастир Махерас започват деня си с чаша топла вода, в която е разтворена супена лъжица мед и ябълков оцет

ябълков оцет

Тази рецепта я знаем, ще кажат някои от вас. Да, рецепти с ябълков оцет има много. В повечето случаи се използва от по-пълните жени, за да отслабнат. Някои вярват, че е отлично средство, което лесно поддържа алкалния баланс на организма. Трети знаят, че косата им ще стане красива и блестяща, ако редовно я изплакват с вода, в която е разтворен ябълков оцет.

Днешната статия ще осъществи едно почти невъзможно сцепление – между наука и религия. То ще стане възможно именно заради безспорните ползи за здравето от оцета.

Cancer Research UK е благотворителна организация за изследване на рака в Обединеното кралство. Формирана е на 4 февруари 2002 г. чрез сливането на Кампанията за изследване на рака и Фонда за изследване на раковите заболявания.

През 2005 г. фондацията определя ябълковия оцет като „храна на годината“. Всичко това благодарение на разтворимото влакно (пектин), което помага да се разрушат канцерогенните вещества и да се отстранят от тялото, преди да се абсорбират.

От векове насам монасите от кипърския манастир Махерас започват деня си с чаша топла вода, в която е разтворена супена лъжица мед и ябълков оцет. Разбира се, и оцета, и меда са произведени в стопанството на манастира. Това просто, сутришно действие не е следствие от суетата човешка. Кипърските монаси знаят, че комбинацията от ябълков оцет и мед ще ги поддържа здрави през цялата година. Монасите твърдят още, че това е „освежаващата напитка на столетниците“, която облекчава умората и намалява усещането за глад.

Източник на изображението: pixabay.com

Ето някои от простите манастирски рецепти с ябълков оцет, които божите служители от кипърския манастир Махерас използват целогодишно

1. Хронична болка в ставите и безсъние

Смесват се 200 г мед, половин чаена лъжичка куркума и 3 супени лъжици ябълков оцет. Взима се по 1 супена лъжица преди лягане.

2. Артрит

По време на хранене на малки глътки се пие: 10 ч.л. ябълков оцет и 1 чаена лъжичка мед, разредени с чаша вода при стайна температура.

3. За здраво сърце

Смесват се равни количества оцет, червено вино и мед. от така получената смес се взимат по 4 супени лъжици всеки ден. Приготвя се ден за ден.

4. При настинка

Прави се смес от оцет и чесън на вкус. Чесънът се пасира, слага се оцет, прецежда се и се взима по една малка чаена лъжичка на два часа.

Това са само 4 рецепти с оцет, но могат да се прилагат през целия живот. Ябълков оцет с мед е универсално лекарство, чиято полза е била проверена от различни лечители през вековете. Освен това,  оцет от ябълки, заедно с куркумата и джинджифила, е признат от науката за средство, което действително има ползи за здравето.

Надяваме се, че тази информация ви е била полезна. Бъдете здрави и споделете с нас в коментарите как точно и за какво ползвате ябълков оцет.

Източник: takprosto.cc

Източник на изображението: en.wikipedia.org

Артромин
Артромин – чудото за ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Ето как монасите от манастира Махерас използват ябълков оцет за лечение (рецепти)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *