Поглед в бъдещето: как ще изглеждате когато остареете?

Няма да е достатъчен само един поглед в бъдещето, за да разберете как ще изглеждате, когато станете на 64. Но, за разлика от разните му там гадатели и екстрасенси, медицината може да даде точен отговор на вашите въпроси

 бъдещето
Колко бързо ще остарея? Как ще изглеждам след десет години? Мога ли да спра времето? Вероятно всяка жена поне веднъж си е задавала тези въпроси. Нека се опитаме да отговорим на тях като се позоваваме на науката.

Слаби срещу дебели

Ако в младостта по-пълните дами често са завиждали на слабите жени и момичета, с възрастта ситуацията обикновено се променя. Бръчките при по-пълните жени се появяват по-късно, отколкото при по-слабите. Добре развитата подкожна мастна тъкан играе ролята на козметичен пълнител. Тази естествена подплънка просто не позволява оформянето на бръчки. Получава се нещо като естествена подпора, която опъва кожата отвътре. В резултат на това лицето остава гладко за дълго време. Поне докато гравитацията не си свърши работата.

Не бива да се радваме на подмладяващия ефект на излишните килограми. Огромна грешка е да си мислите неща от сорта на: по-добре дебела, отколкото с бръчки. В края на краищата, наднорменото тегло натоварва сърцето, ставите, нарушава метаболитните процеси и това двойно ускорява стареенето на тялото. Освен това, с възрастта, под влиянието на гравитацията, контурите на лицето „провисват“, появяват се много по-дълбоки бръчки и ужасна втора брадичка.

Какъв е извода? Изводът е – оптимално тегло и навременни козметични грижи. И най-вече – съвет от специалисти. Ще са ви нужни гинеколог, ендокринолог и диетолог

Овалът на лицето също е важен. По-пълните жени може да нямат много бръчки по лицето, но за сметка на това имат ясно изразени назолабиални гънки, увиснали клепачи и бузи. За да се забави появата на тези признаци на стареене ще помогнат масаж на лицето, козметични пълнители, които създават нещо като носеща конструкция върху кожата, а в най-фрапантните случаи и пластичен хирург.

Слабите жени имат други проблеми. Поради факта, че нямат почти никакъв слой мазнини между кожата и мускулите, всяко движение на лицевия мускул е придружено от образуването на бръчки. Най-често те се появяват около очите, на челото и в назолабиалния триъгълник.

Не се оставяйте да изсъхне!

Друг фактор, който се отразява на стареенето на кожата е нейното омазняване. То зависи от интензивността на мастните жлези, която намалява с възрастта. В младостта сухата кожа „вбесява“ собствениците си с лющене и зачервяване, а след това се влошава само заради намаляване производството на себум. Сухата кожа ще изисква все повече хидратираща грижа, ще стане и много по-чувствителна.

Жените с мазна и комбинирана кожа са облагодетелствувани. Ако в младостта си са били разтревожени от комедони, акне и мазен блясък на кожата, с възрастта тези проблеми ще изчезнат. След навършване на 40 години кожата на повечето жени става суха.

Ето защо жените с първоначално суха кожа остаряват по-бързо от другите. През годините те придобиват много фини бръчки и дълбоки назолабиални гънки. За да се предотвратят тези промени ще е нужна ежедневна хидратация с помощта на плодови и зеленчукови маски. Прилагат се и инжекции с козметични препарати, мезотерапия и различни дермални филъри и пълнители.

Спрете времето!

Да остане вечно млад не се е отдало на никой, досега. Но да забави появата на ранните признаци на стареене може всеки.

Грижете се за зъбите си

Зъбите са един вид скелет на лицето. Премахването на зъби и забавеното поставяне на протези може значително да повлияе на лицето: бузите хлътват, появяват се вертикални бръчки. Липсата на зъби засяга овала на лицето много повече, отколкото сте в състояние да си представите. Затова, когато се наложи отстраняване на зъбите, не отлагайте и поставянето на протези.

Защитете се от ултравиолетовите лъчи

Горещото слънце има силно отрицателно въздействие върху кожата, което трябва да се сведе до минимум чрез употребата на SPF защита. И, разбира се, откажете се от изкуствения тен. Нивото на излъчване от лампите в солариумите е много по-високо от слънцето, и много по-вредно за кожата. Често дори младите любители на изкуствения слънчев тен изглеждат като „прегорели“ старици.

Хранете се правилно!

Диетата има силен ефект върху състоянието на кожата. Например, прекомерната консумация на захар пречи на нормалното функциониране на клетките. По-специално на онези, които са отговорни за еластичността и младостта на кожата – колаген и еластин. В резултат на това кожата става жълта, появяват се допълнителни бръчки. Любовта към солта спомага за появата на акне и подпухналост на кожата, тъй като солта задържа водата. Излишъкът от брашно води до натрупване на въглехидрати, което се проявява чрез алергични реакции и обриви. А голямото количество наситени мазнини в диетата е причина за повишено отделяне на мазнини и появата на акне в зряла възраст.

Не пушете!

Тютюневият дим засяга колагеновите влакна, пречи на кръвообращението и изгаря външните слоеве на кожата. Кожата на пушачите старее два пъти по-бързо от тази на непушачите.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *