Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чудо за 7 дни: Детокс диета за пречистване на тялото

 

Повечето от нас ежедневно са изложени на множество токсини, тежки метали, химикали. Те са навсякъде- във въздуха, който дишаме, и в храната, която приемаме

Въпреки това, тялото ви е оборудвано с естествена система за детоксикация, която може да ви помогне за премахването на тези опасни съединения. Спазването на тази детокс диета е най-добрият начин да премахнете токсините от организма си.

детокс диета

Какво представлява детоксикацията? Защо е необходима?

В зависимост от това кого питате, смисълът на детоксикационната диета може да варира широко. В действителност, тази диета може да бъде страхотен начин да се върнете към здравословния начин на живот и да помогне на тялото да направи точно това, което е предназначено да прави: да изчиства токсините и да поддържа добрата ви форма.
Органимът притежава сложна система за детоксикация като всички органи работят заедно. Например кожата изхвърля бактериите чрез потта, бъбреците филтрират литри кръв, за да произведат урината, белите дробове отделят въглероден диоксид, черния дроб изчиства токсините от тялото.

Фактори като хроничен стрес, нездравословни навици, физическо бездействие, неправилна диета могат силно да натоварят естествената система на организма за детоксикация и това право още по-трудно премахването на токсините от кръвта.

План за детокс диетата:

детоксикация
Добрата диета за детоксикация трябва да доставя всички важни хранителни вещества, от които тялото Ви се нуждае, като същевременно изключва химикалите, боклуците и всички вредни вещества.

Ето някои правила, които трябва да спазвате:

–Вместо подсладени напитки, сода и други, приемайте чай без захар, фрешове. Не забравйте да бъдете винаги добре хидратирани.
–Премахнете от менюто си всички тежки храни, изтънчените ястия, предварително опаковани закуски и закупени от магазина торти и бисквити.
–Приемайте много плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни.
–Заменете обработените меса като беконите и колбасите за по-добри варианти като например говеждо месо, дива сьомга, пилешко месо. Ако спазвате вегетарианска или веганска диета, има много протеинови храни на базата на растителни продукти, включително ядки, семена, бобови растения.
–Включете повече естествени детоксиканти в менюто си- грейпфрут, бульони, брюкселско зеле, плодове, цвекло, семена от чиа, ядки.
–Използвайте подправки като кимион, босилек, червен пипер, които могат много да допаднат на вкуса ви и в същото време да осигурят много ползи за здравето ви.
–Регулирайте програмата си за сън, за да сте сигурни, че сте спали най-малко 8 часа. Това позволява на тялото ви да се лекува и възстановява.
–Включете в ежедневието си упражнения и бъдете физически активни- ходене, джогинг, колоездене.
–Намалете нивата на стрес и пробвайте някои естествени стресоблекчаващи средства като йога, медитация, етерични масла.

Примерна 7-дневна детокс диета:

Независимо дали решите да направите тридневна диета за детоксикация, петдневен план за отслабване или пълна седемдневна диета за пречистване, разполагате с изобилие от възможности за вкусни и здравословни храни, на които можете да се насладите.
Използвайте модела на хранене по-долу, за да получите някои идеи и се чувствайте свободни да следвате плана, стига да искате да започнете детоксикацията си.

1 ден

Закуска: Омлет с домати, чесън, лук и чушки + 1 банан
Късна закуска: Смути от боровинки
Обяд: Печено пиле с броколи и кафяв ориз
Следобедна закуска: Орехи и сушени плодове
Вечеря: Пилешко и зеленчукова яхния + брюкселско зеле

брюкселско зеле
Брюкселско зеле- ароматно и пълно с фибри. То е страхотно допълнение към здравословната ви диета. Брюкселското зеле подпомага функцията на черния дроб и спомага за по-лесната детоксикация. Проучване доказва, че приемането на 300 грама от него ежедневно увеличава нивата на детоксикационните ензими с 30 %

2 ден

Закуска: Сурово кисело мляко със семена от чиа и пресни плодове
Късна закуска: Моркови с хумус
Обяд: Печена сьомга с тиквички и печени сладки картофи
Следобедна закуска: Сирене с целина и домати
Вечеря: Пица с гъби и салата

3 ден

Закуска: 2 варени яйца + пълнозърнест хляб с авокадо
Късна закуска: Ябълка с канела и мед
Обяд: Пълнени чушки и киноа
Следобедна закуска: Бананово смути
Вечеря: Пилешко на скара, авокадо, грейпфрут

4 ден

Закуска: Палачинки + пресни плодове
Късна закуска: Тъмен шоколад с нарязани ягоди
Обяд: Бургер с много зеленчуци
Следобедна закуска: Семена от чиа, ягоди
Вечеря: Сладки картофи, черен боб, спанак

семена от чиа
Семената от чиа- често наричани като суперхрана, те помагат за по-добро храносмилане и регулация на кръвната захар. Те имат високо съдържание на антиоксидантни и това помага в борбата със свободните радикали, предпазват черния дроб от нарушения.

5 ден

Закуска: овесена каша с плодове, ядки, канела
Късна закуска: Печена ябълка
Обяд: Пържола и брюкселско зеле
Следобедна закуска: Енергийни хапки
Вечеря: Леща с чесън

6 ден

Закуска: Грозде с мед + 1 банан
Късна закуска: Смути с плод по ваш избор
Обяд: Гръцки кюфтенца с ориз
Следобедна закуска: Печен нахут
Вечеря: Телешко месо с моркови

7 ден

Закуска: Сладки картофи, покрити с авокадо и яйце
Късна закуска: Ядки
Обяд: Агнешки пържоли с карфиол
Следобедна закуска: Бадеми, боровинки
Вечеря: Пиле с лимон + брюкселско зеле

Най-добрите храни, които да включите в детокс диетата си:

1.Грейпфрут
2.Брюкселско зеле
3.Горски плодове
4.Цвекло
5.Семена от чиа
6.Ядки

 

 

Източник: https://draxe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *