Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЕМИКУР Н / FEMICUR N

Съдържа сух екстракт от vitex agnus castus (плодове на Аврамово дърво), етанол, глюкоза, лактоза монохидрат, талк, царевично нишесте, магнезиев стеарат, колоиден безводен силициев диоксид, желатин, натриев лаурилсулфат, пречистена вода, оцветители

Предназначение

фемикур НФЕМИКУР Н е лекарствен продукт на растителна основа, препоръчван при менструални нарушения. Приема се при симптоми на предменструален синдром и мастодиния, т.е. подуване и напрежение в гърдите.

Как се приема

ФЕМИКУР Н се взема по препоръка на лекар; обичайната доза е една капсула дневно – сутрин, с чаша вода. Капсулите трябва да се приемат най-малко в продължение на три менструални цикъла, до облекчаване на оплакванията.

Ако в рамките на 90 дни симптоматиката не се подобри, задължително се прави консултация с лекар за корекция на терапията.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия; продължава се с обичайната доза, без удвояване с цел компенсация. Липсва информация за негативни последици от възможно предозиране, но въпреки това то не бива да се допуска.

Самоволното прекратяване на приема преди срока, препоръчан от лекуващия, не позволява да бъдат постигнати целите на терапията.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да е причина за проява на симптоми като сърбеж, зачервяване на кожата и обриви, уртикария, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане. Сред съобщаваните странични ефекти са също главоболие, болки в корема и ниско в корема.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този продукт не се прилага при алергия към някоя от съставките му.

Медикаментът е противопоказан при рак на млечната жлеза или тумор на хипофизата.

Ако терапията причинява нарушения на месечния цикъл и симптоми като напрежение и подуване на гърдите, наложителна е консултация с лекуващия за корекция на терапията.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяко съвместяване с други лекарства трябва да бъде анализирано от лекуващия; възможни промени в терапията при известно повлияване на въздействията. Съчетаването с антагонисти на допаминовите рецептори например води до взаимно отслабване на лечебните ефекти.

_________

Усреднена цена в аптеките – 23 лв за опаковка от 60 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *