Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На ръба на сърдечната криза: Как да разберем, че сърцето изисква внимание?

Сърцето може да е болно, и да алармира за това със симптоми, характерни за други болести. Как да разберем, че сърцето има нужда от внимание, грижа и подходящи лекарства?

сърцето
Болестите на сърцето и кръвоносните съдове са първи в класацията на болестите, които убиват живота. Много от трагедиите могат да бъдат предотвратени, ако първите симптоми на сърдечни проблеми ни накарат да отидем на лекар.

В тази кратка, но много полезна статия ще ви запознаем с някои от симптомите, които изискват незабавно посещение при личния лекар, а след това – и при кардиолог.

Проблемът днес е, че сърдечните заболявания понякога са маскирани като други болести, и техните симптоми са толкова чести, че не им придаваме значение. Бъдете нащрек и се консултирайте с кардиолог, ако:

– Започвате да имате недостиг на въздух, когато ходите, което преди това не се е случвало. Задъхвате се дори след като само сте завързали или обули обувките си. Често недостигът на въздух е признак за коронарна болест на сърцето, не само на проблеми с белите дробове.

– Имате киселини редовно. Може да има причина – при проблеми със стомаха, затова и много хора погрешно приемат киселините като храносмилателен проблем. А това би могло да означава и атака на ангина пекторис.

– Когато сте нервни, сърцебиенето става много по-бързо, по-силно, развива се главоболие. Тези симптоми не изчезват в продължение на няколко часа.

– Изведнъж забелязвате, че имате намалена зрителната острота. Атеросклерозата може да засегне всички съдове на тялото. Съдовете в очите са много тънки, нежни и деликатни. Затова и холестеролните отлагания в тях бързо влошават кръвоснабдяването на очния нерв.

Струва си да приемете като правило: ако забележите, че здравословното ви състояние се е променило, не пропускайте да намерите причината

Не се опитвайте сами да премахнете симптомите. Дори и най-модерните автомобили имат сигнализация, лампички, които започват да мигат, които алармират, че нещо не е наред и трябва да се посети техник. В някои случаи колата може да пътува хиляди километри в такова състояние, а в други – да спре на мига. Задачата на водача не е да елиминира предупредителната лампичка, която мига (за да не го дразни), а да разбере дали предупреждението за повреда не води до бедствие.

И със сърцето е същото!

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *