ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПРОТОПИК / PROTOPIC

Съдържа такролимус монохидрат, бял мек парафин, течен парафин, пропилен карбонат, бял пчелен восък и твърд парафин

Предназначение

хпотопикПРОТОПИК е маз за лечение на екзема при възрастни пациенти, когато лечението с други продукти не е постигнало успех. Терапията с този продукт е подходяща и в случаи на атопичен дерматит, ако прилагането на кортикостероиди не е препоръчително по някаква причина. При редовно прилагане се овладяват симптоми като сърбеж, сухота и зачервяване. Ако е препоръчана профилактика с унгвента и той се използва превантивно два пъти седмично, пристъпите на хронични кожни раздразнения стават по-редки и с отслабено протичане.

Как се приема

ПРОТОПИК е продукт за локално външно приложение. Той се прилага в разновидности с две различни концентрации на активното вещество, 0.1% или 0.03%. активното лечение е с по-силния продукт; апликациите върху проблемната зона на кожата се изпълняват два пъти дневно – сутрин и вечер. Мястото трябва да е чисто и сухо. Осезаеми резултати може да има след седмица; режимът се поддържа до изчистването на екземата. Ако в рамките на две седмици няма промяна, лечението трябва да се преосмисли.

След затихването на болестния процес терапията може да продължи с разреден график на същата концентрация – по една процедура два пъти седмично, или с продукта с по-ниска концентрация всеки ден, до окончателното оздравяване.

Унгвентът не трябва да попада върху лигавици, в очите или да се поглъща. При пропусната процедура изпълнете апликацията при първа възможност. Ако полагането на мазта причинява усилване на сърбежа, зачервяване и болка – прекратете употребата и потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Сред често съобщаваните странични ефекти от ПРОТОПИК са сърбеж и парене, които са преходни и след няколкодневно приложение отзвучават.

Има информация за случаи на затопляне и зачервяване, болка, обриви и боцкане, увеличена чувствителност към топло и студено, локални възпаления с вирусен или бактериален причинител, в редки случаи поява на акне. Коментирана е възможна връзка с появата на кожни тумори, включително злокачествени, но това не е потвърдено.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не трябва да се използва при алергия към някой от компонентите му.

Медикаментът е предназначен за подрастващи над 16 години и възрастни; да не се прилага върху деца.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Рискови пациенти, за които е необходима индивидуална оценка за прилагане без риск, са тези с чернодробна недостатъчност, наследствени болести на кожата, наличие на рани и инфектирани участъци, подути лимфни възли в близост до болната зона, злокачествено заболяване на кожата.

При полагане на този унгвент трябва да се избягва излагане на кожата на слънце. Ако продуктът се използва продължително, състоянието на пациента следва да бъде контролирано периодично от лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Препоръчително е да се избягва едновременното приложение на ПРОТОПИК с други средства, включително кортикостероиди. Допуска се използване на козметика най-малко два часа след апликацията с унгвента.

Лекуващият следва да бъде информиран за всеки медикамент, който пациентът ще приема перорално докато трае терапията с ПРОТОПИК.

_________

Усреднена цена в аптеките – 25 лв за опаковка от 10 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *