Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХЕПАРОИД / HEPAROID

Съдържа хепариноид, твърд и течен парафин, цетил-стеарил алкохол, стеарин, бял восък, моноглицериди на наситени висши мастни киселини, етоксилирани С 12-С 16 алкохоли, пропиленгликол, троламин, метилпарабен, пропилпарабен, вода, аромати

Предназначение

хепароидУнгвентът ХЕПАРОИД (Зентива) е средство за локално външно приложение; използва се при лечение на състояния след травми и операции, противовъзпалително и антитромботично. Приложен навреме, продуктът ограничава образуването на съсиреци и подпомага разнасянето на подкожни кръвоизливи. Редуцира подутини и облекчава от симптоми като болка, напрежение и дразнене в травмираната зона. Съдейства за по-бързо протичане на оздравителните процеси, отслабва опасността от образуване на груби белези и смекчава вече образуваните. Продуктът е подходящ за облекчаване симптоматиката при разширени вени и при втвърдяване на кожни зони при венозна недостатъчност.

Как се приема

Прилагането на ХЕПАРОИД трябва да следва лекарска препоръка и точни указания. Възможно е да се използва от деца и от възрастни.

Стандартната употреба е чрез намазване на проблемното място и леко втриване – трябва да се образува филм с дебелина около един милиметър. Ако третираният кръвоизлив е обширен, в началния етап на лечението мястото може да се покрива с превръзка за през нощта. Лечението на вени позволява компресивна превръзка; ако обаче е налице варикозна язва, унгвентът се полага около нея.

Продължителността на употреба е ограничена до две седмици. Ако състоянието налага продължаване на лечението, начинът това да се случи се определя от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е в началния етап на терапията третираното място да се зачерви или да се появи сърбеж; обикновено тези симптоми са преходни. Ако обаче те се повтарят и усилват с парене, или започват да се появяват обриви и оток, терапията се прекратява – възможни са алергични реакции към някоя от съставките.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се използва при алергия към някоя от съставките.

ХЕПАРОИД не бива да се полага върху отворени рани или по лигавици; не бива да попада в очите.

Ако потребителят има проблеми с кръвосъсирването, унгвентът не трябва да се полага върху големи участъци.

При бременност и кърмене това лекарство се използва само в краен случай и за възможно най-кратък срок; употребата е противопоказана през последния триместър на бременността заради риск от кръвоизливи.

Взаимодействие с други медикаменти

ХЕПАРОИД не се използва едновременно с други продукти за локално приложение – особено ако съдържат хидрокортизон, тетрациклин или салицилова киселина.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за туба от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *