Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СТОПТУСИН / STOPTUSSIN

Съдържа бутамират цитрат, гуаифенезин, етанол, екстракт от сладко коренче, полисорбат 80, пропиленгликол, аромат, вода

Предназначение

стоптусинСТОПТУСИН е лекарствено средство под формата на капки за овладяване на дразнещата суха кашлица и за по-лесно отхрачване на слузни натрупвания по дихателните пътища. Приемът на този продукт потиска кашличния рефлекс, като в същото време успокоява раздразнената лигавица.

Как се приема

Приемът на този продукт става по лекарска препоръка; при деца на възраст 6 месеца до три години лечението с този продукт е под наблюдение. Дневните дози са съобразени с възрастта на пациента и с килограмите му. Препоръчаната доза се приема на всеки 6-8 часа, след хранене. СТОПТУСИН капки се изпиват разтворени във вода, чай или сок, най-малко 100 мл.

  • Деца с тегло под 7 кг приемат единична доза от 8 капки; от 7 до 12 кг – 9 капки; 12-20 кг – 14 капки на 8 часа; 20-30 кг също 14 капки, но е допустимо интервалът между приемите да е 6 часа; 30 до 40 кг – 16 капки; 40 до 50 кг – 25 капки; 50 до 70 кг – 30 капки за единична доза; над 70 кг – 40 капки на всеки 8 часа.

Ако е забравен пореден прием, трябва капките да се вземат при първа възможност или да се изчака следващият. Не бива да се взема по-голяма доза с цел компенсация. При предозиране е препоръчително да се поддържа връзка с лекуващия и при необходимост да му се съобщи за евентуалните проблеми.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на СТОПТУСИН може да предизвика кожни алергични реакции от рода на зачервяване, сърбеж и обриви.

Често съобщавани странични ефекти са стомашни болки, гадене и повръщане, диария, загуба на апетит. Тези ефекти се проявяват по-често при продължителен прием на лекарството. Има данни и за повишен риск от образуване на бъбречни камъни.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СТОПТУСИН не бива да се употребява при по-рано проявявани алергични реакции към някоя от съставките на капките. Ако такава реакция се прояви за първи път при започналото лечение с продукта, то се прекратява и се търси медицинска помощ.

Капките не трябва да се използват за лечение на бебета под 6-месечна възраст.

Приложението е противопоказано през първите три месеца на бременността. През втори и трети триместър, както и при кърмене, се прави консултация с лекар и по негова преценка се допуска безопасен прием за кратко време.

Не се приема алкохол за времето, през което пациентът взема капките СТОПТУСИН.

Взаимодействие с други медикаменти

Капките усилват въздействието на медикаменти, които традиционно се вземат при настинка и грип – като парацетамол, салицилова киселина. Същият ефект се получава и при паралелен прием със сънотворни, седативни и мускулни релаксанти. Тази зависимост трябва да се взема предвид при изчисляванито на дозите.

__

Усреднена цена в аптеките – 2.66 лв за флакон от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *