ЗОВИРАКС / ZOVIRAX

Съдържа ацикловир, пропилен гликол, бял парафин, течен парафин, цетостиарилов алкохол, арлацел, полоксамер, диметикон, натриев лаурилсулфат, вода

Предназначение

ЗОВИРАКС крем 5% представлява продукт за локално външно приложение при херпес по устните. Противовирусният продукт облекчава протичането на инфекцията, неутрализира болката и сърбежа, подпомага регенерацията на засегнатите точки. За да сме сигурни в ефекта е необходима консултация с лекар, който да потвърди вирусния характер на болестното състояние. Най-често приложението е наложително при настинки и грип, стрес, при месечен цикъл.

Как се приема

Кремът ЗОВИРАКС се полага върху проблемната точка пет пъти дневно, през 4 часа. При това трябва да внимаваме продуктът да не попада в очите. Апликациите си изпълняват в продължение на пет дни; ако е необходимо – терапията може да се удължи с още пет дни. Ако след този срок болестното състояние все още не е овладяно, трябва да се направи консултация с лекар.

При лечение на лабиален херпес със ЗОВИРАКС медикаментът не трябва да се смесва с други лекарствени продукти или козметика. При пропусната апликация изчакайте времето за следващата. Ако е положено твърде голямо количество от крема, той може да се отнеме; рядко се говори за предозиране при използването му. Необходима е медицинска консултация, ако пациент – особено дете – погълне някакво количество от продукта.

Възможни нежелани ефекти

Лечението със ЗОВИРАКС крем понякога причинява сърбеж и зачервяване – това може да е проява на алергична реакция и знак използването му да се прекрати.

Съобщавано е за смущения при първите апликации от рода на затопляне и изтръпване, изсушаване и напукване на кожата. Счита се, че тези симптоми са преходни и безопасни. Ако обаче пациентът чувства прогресия в страничните ефекти, по-добре е да прекрати използването и да се консултира с медицинско лице.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЗОВИРАКС не се използва при алергия към някоя от съставките.

Този продукт не може да се използва при вирусна инфекция в очите или гениталната зона.

Бременни и кърмачки биха могли да използват продукта краткосрочно, но само след консултация с лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за негативни последици за пациента при съвместяване с други лекарства. Кремът не трябва да се полага едновременно с други лекарствени продукти за локална външна употреба.

________

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от 2 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *