Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изварата е тих убиец на наднорменото тегло (хранителен режим от Дана Джеймс)

Експертите по хранене, като Дана Джеймс, препоръчват спазването на този хранителен режим доживот. Защото това не е просто диета – това е разтоварващ режим, в който изварата играе главна роля


Всеки знае, че разтоварващите дни са полезни за здравето. И повечето хора нямат нищо против да ги спазват, докато не си припомнят, че за да е всичко по правилата трябва да пият само течности. Поне такава беше модата на разтоварващите дни, допреди няколко години.

Днес умните хора не се ръководят от модата. Те предпочитат онова, което е полезно и правилно за тях. Поради тази причина всеки, който знае, че няма да издържи 36 часа само на чай и вода, може да пробва и да включи изварата като свое основно оръжие, с което бавно, но сигурно ще убие наднормените килограми.

Изварата е продукт, който е придобил популярност благодарение на неговата полезност. Изварата влиза в диетичния план на хора с атеросклероза и диабет, но също така е страхотно средство за онези, които искат да се отърват от излишните килограми.

Защо е толкова предпочитана от специалистите по хранене? Защото е полезна! Изварата съдържа калций, фосфор, протеини, мазнини. Тя укрепва костите, зъбите и косата. Честата употреба на извара в менюто има положителен ефект върху работата на червата и нервната система. Не е изненадващо, че диетолозите често я препоръчват като част от разнообразието на различни хранителни режими.

Хранителен режим с извара – полезен, вкусен и задължителен за всеки, който иска трайно да отслабне

Дана Джеймс

За максимална полза и ефективност, Дана Джеймс, експерт по хранене, гуру и консултант по здравословен начин на живот на много световни звезди, препоръчва провеждане или разтоварване с извара в рамките на 36 часа. Между другото, правилното време, през което организма се разтоварва качествено, е именно 36 часа. Това означава, че ако започнете сутринта в 7:00 трябва да завършите в 19:00 часа на другия ден.

За по-драстични резултати разтоварващия режим с извара може да се спазва и 4-5 дни.

Менюто на режима с извара може да бъде различен. Всеки избира опцията, която му харесва най-много. Важно е изварата да е обезмаслена или със съдържание на мазнини не повече от 5%. Трябва да се знае: колкото по-високо е съдържанието на мазнини, толкова по-ниско е съдържанието на калций в изварата.

Ето и варианти, от които може да се възползвате

500 грама извара и 2 чаши кефир, разделени на 5 равни части и консумирани през деня като 5 хранения.
Можете да ползвате по-малко извара – около 400 грама, но да увеличете обема на кефир до 1 литър.

Ако не обичате кефир, може да добавите различни семена и трици към изварата. За всяко от четирите хранения дневно трябва да се консумират 100 грама извара и 1-2 чаени лъжици хранителни трици или семена.

Друга версия на режима е извара и ябълка: към 400 грама извара и 2 чаши кисело мляко на ден (4 хранения) добавете една-две ябълки. По желание, кефирът може да бъде заменен с обезмаслено мляко.

Можете да добиете красива фигура и с помощта на банани в изварата. Ще ви трябват около 400 грама извара и 2 банана. Всяко от четирите хранения включва 100 грама извара и половин банан. Продължителност – не повече от 5 дни.

Кой не бива да спазва хранителния режим с извара?

Не се препоръчва:

– при алергия към един от продуктите.
– на тийнейджърите.
– при бременност и торакално хранене.
– при повишена киселинност.
– заболявания на стомаха, черния дроб или сърцето.
– хирургични операции.
– сериозно физическо натоварване.

Спазването на хранителния режим с извара повече от 4-5 дни е истински тест за организма. Изварата не дава на тялото целия комплекс от необходими хранителни вещества. В допълнение е налице и натоварване на черния дроб и бъбреците.

Ако решите да спазвате режима с извара, правете го не по-често от веднъж месечно, при положение че е в рамките на 36 часа. Ако продължителността е повече от 5 дни – веднъж в годината. Такава е медицинска препоръка.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *