Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 ситуации, в които не трябва да вярвате на диагнозата „рак“

Съвременното лечение на диагнозата „рак“ е бизнес, в по-голямата си част. Всяка година се разкриват все повече случаи на ужасни злоупотреби от лекари, чиновници и обикновени медицински служители

рак
За щастие, по-значителна част от раковите заболявания, се диагностицират на ранен етап, така че шансовете за възстановяване са много по-големи.

Няма как да не се съгласим, че опустошителната фраза: „Имате рак!“, е нещо, което не пожелаваме да чуе дори и най-големия ни враг. Проблемът с правилното поставяне на онкологичната диагноза е още по-остър, отколкото преди. Това, за съжаление, е ниша, която може да бъде запълнена от различни измамници.

Днес ще опишем част от неприятните случаи, в които е добре да погледнете малко по-трезво и логично. Щом вие, или ваш близък човек бъде диагностициран с рак, всички около него губят спокойствието си. В такава ситуация има хора, които могат да се възползват от човешкото нещастие, и които не винаги са свързани с медицината. В тези 5 случая е по-добре да не вярвате на ужасна диагноза, преди да проверите фактите поне два пъти!

Имате рак! – в които случаи не трябва да вярваме и да се плашим от тази фраза?

1. Диагнозата е била съобщена по телефона

Много често срещан измамен трик, на който много хора, често пенсионери, се „хващат“. Измамниците действат уверено, бързо и гладко. Узнавайки, че човек наскоро е направил някакви медицински тестове, те лесно могат да вземат телефонният му от базата данни, и да се обадят с ужасната новина: „Тестовете ви дойдоха в нашата клиника. Трябва да ви кажем, че имате рак … “

Това е телефонна измама, която се прилага значително рядко, но за съжаление е ефективна. Парите най-често се искат, за да бъде прегледан човека „преди всички“, „при най-добрия лекар“, или за да се осигури съдействие за преглед със скенер или друго скъпоструващо изследване.

Първото нещо, което трябва да направите в тази ситуация, е да затворите телефона, и да се обадите на Вашия лекар, да обясните за какво става въпрос, за да разберете как трябва да процедирате и какво всъщност се случва. Опитният медицински персонал веднага ще ви увери, че нямате рак, а просто са искали да ви измамят.

2. Асистентът от лабораторията в местната поликлиника погледна тестовете и прошепна: Имате рак!

Диагностицирането на рака не е въпрос на пет минути, нито на час, или пък на два часа. Това е дълъг и сложен процес, от който зависи лечението и съдбата на пациента. Крайната диагноза се поставя като се имат предвид  резултатите от хистологичното изследване. А ЯМР (ядрено-магнитния резонанс), ендоскопията и онкомаркерите са само предварителни методи за диагностициране. Тези резултати не могат да бъдат база за наличие на онкология.

3. Диагнозата е била поставена в частна клиника

За съжаление дори най-популярните частни клиники често спекулират със състоянието на своите клиенти. След като човек е преминал тестовете и изследванията, от клиниката се обаждат и съобщават неприятната новина, заявявайки, че са готови да го отърват от проблема, ако се започне незабавно лечение.

„Основното нещо е да не се бавим!“, казват те. Ако се съмнявате в  диагнозата, предайте анализа в няколко лаборатории, направете нови изследвания, говорете с онколог, на когото имате доверие, и едва тогава вземете важното решение.

4. Една гледачка каза…

Ако диагнозата рак е вече факт, не може да се отрече, че психическото благосъстояние е неразделна част от успешното онкологично лечение.

В някои от най-тежките фази на рака хората са в състояние да повярват в какви ли не чудеса… И тогава са готови да ползват услугите на нетрадиционни лечители, билкари и врачки. И най-важното – с цялото си сърце вярват в изцелението, което тези шарлатани им обещават.

Не вярвайте и не се предоверявайте! Не се съгласявайте да предоставяте вашето здраве, както и здравето на вашите близки, в ръцете на разни знахари и лечителки. Съвременната медицина е достатъчно напреднала, и е в състояние да предложи лечение, от което един раково болен се нуждае.

5. Напразни надежди!

Не са рядкост случаите, в които измамниците се обаждат по телефона и казват на болните, че могат да им предложат иновативна терапия и лечение.

И оттам насетне се започва едно дълго и досадно обяснение на уредите, с които се облъчват тумори, сканира се и се диагностицира болестта. Преди година в Москва е имало немалко случаи на болни от рак, които са се сбогували с последните си копейки, за да бъдат подложени на „лечение, което стопява туморите“. Ясно е като бял ден, че това е измама. Ако подобно лечение е било налично, то лекарят, който е поставил диагнозата, както и лекуващия специалист, щяха да го обсъдят с болните.

Затова, придържайте се само към онова, което лекуващия лекар казва и предлага.

Запомнете веднъж завинаги! Само онкологът има право да постави окончателната диагноза , но, разбира се, не и без помощта на други специалисти. При диагностицирането се включват хематолог, хистолог и друг специалист по вътрешни болести, който може да приеме наличието на ужасно заболяване и да участва в по-нататъшното изготвяне на терапията.

Най-разумното е да поемете отговорност за собственото си здраве, и да не слушате никого (с изключение на лекуващия лекар, разбира се). Не забравяйте, че ранната диагностика е вашият шанс за дълъг и щастлив живот!

Източник: budtezdorovy.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *