Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тази напитка е като божествена милост за здравето на жените

За здравето на жените, преди всичко, е нужно спокойствие, повече време за почивка и едно простичко, но навреме казано „Благодаря!“

 здравето на жените
Здравето на жените е уникално само по себе си. Жените са много по-издръжливи. Те имат по-висок праг на болка. Запазват самообладание в (житейски) екстремни ситуации. Жените в никакъв случай не са по-слабата половина от човечеството. По-нежната – да, но не и по-слабата. Затова, когато повечето жени се разболеят, обръщат внимание на болестите едва когато те станат хронични. Жените просто са такива – преди да се погрижат за себе си, те ще дадат своето внимание, помощ и любов първо на близките си, които се нуждаят от тях.

Но, колкото и да са държеливи жените, нужно е да има навременна и постоянна грижа за здравето. И най-вече – дамите трябва да отделят повече внимание на онова, което се случва по време на менструалния цикъл. Те трябва да следят не само дали „идва“ навреме, но и как идва, както и какво се случва по време на „идването“.

Днес няма да говорим за болести. Днес ще обърнем повече внимание на превенцията. И кой най-добре може да направи това? Разбира се, че източната медицина.

Източната медицина е добър лечител, но и още по-добър учител за здравето.

В аюрведичната медицина менструалният цикъл се смята за благословия, тъй като помага да се очисти тялото от различни токсини. Ашваганда (индийски женшен) е мощна билка, която се използва за укрепване на централната нервна система и контрол на стресовите нива. Ашваганда поддържа здравословен баланс между нервната система. Подпомага работата на ендокринните жлези и имунната система. Така билката намалява вредния ефект на дългосрочния стрес върху тялото.

Или накратко казано – ашваганда е чудесен начин жените да дадат сила на своя организъм отвътре

Известно е, че стресът може да причини закъснение на цикъла, което води до неизправност на редовната менструация. В резултат на това се появява главоболие, прекомерна чувствителност в гърдите. Ашваганда повишава нивата на енергия и се бори с умората, както и улеснява симптомите на ПМС.

Точно както ашваганда, и цвекло помага за балансиране на хормоните, по-специално чрез намаляване на излишното ниво на естроген. Цвекло е отличен източник на витамини от вида B, които помагат да се премахнат симптомите на ПМС. Също така е богат на фолиева киселина, манган и калий.

Смути вместо хапчета

Състав (за 2 порции):

– 1 малко цвекло, обелено и нарязано на кубчета
– 1 чаша боровинки или малини, пресни или замразени
– една шепа спанак
– 1 банан, обелен
– 1 ч.л. смлени семена от лен
– 1 ч.л. ашваганда прах
– 2 ч.л. джинджифил на прах
– 2 чаши неподсладено бадемово мляко

Сложете всичко в блендера, пасирайте до получаване на хомогенна смес. Изсипете в чаша и се насладете на прекрасния вкус.

Двете порции се приемат сутрин и вечер, вместо вечеря. Не е нужно постоянно да пиете тази напитка, или да я употребявате за определен период от време. Достатъчно е да я приемате де-два преди самия цикъл, както и по време на менструацията. След два-три месеца редовен прием ще се убедите, че тази рецепта от Аюрведа е истинска благословия за здравето на жените.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *