Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Древна китайска техника за лечение на глаукома, катаракта и късогледство

Тази древна китайска техника се основава на масаж, прилаган от източните лечители от векове. Точковият масаж е актуален и днес, най-вече заради ефикасността, която се постига с него

техника

Как бързо да се отървете от умората на очите? Чрез точковия масаж се повлиява не само умората на очите. С негова помощ се подпомага лечението на глаукома, катаракта и късогледство .

И така, нека да започнем!

Лечение и профилактика: умора на очите

Първоначално положение: Изправена позиция на тялото.

Първи етап. Тялото е отпуснато. Очите са затворени, умът е изчистен от ненужни мисли, дишането е спокойно.

Загрейте дланите като ги потъркате една в друга 64 пъти.

Втори етап. Точката Лао-Гун, показана на илюстрацията, се масажира 108 пъти с кръгови движения.

Сложете длани върху очите – лява длан на дясно око, дясна длан на ляво око (вж. Рисунка 1).

Бавно направете 36 вдишвания и издишвания.

Трети етап. Натиснете очните топки с два пръста: показалец и среден (вж. Рисунка 2).

Този лек натиск върху очните топки се прилага 36 пъти.

Колко пъти на ден да правите упражнението? Трите етапа, които са обединени в едно упражнение, трябва да се извършват два пъти дневно – както сутрин, така и вечер. Също така – и когато е необходимо.

Лечебна точка Шуй-Гоу разположена под носната преграда

Лечение и профилактика: възпаление на очите, очни заболявания (сухота на конюнктивата и роговицата).

Упражнението е най-добре да се извършва в спокоен лег по гръб на удобна за вас повърхност (легло или под, но с постелка).

Отпуснете тялото, умът е изчистен от всякакви ненужни мисли. Вътрешният поглед е насочен към себе си. С левия палец масажирайте точката, разположена в основата на преградата (вж. Рисунка 3).

Масажни движения: лек натиск. Колко пъти да се натисне: 108 пъти. Колко пъти на ден да правите упражнението: упражнението трябва да се извършва два пъти дневно, както сутрин, така и вечер.

Лечебна точка Ин-Тан

Лечение и профилактика: глаукома, катаракта, миопия.

Първоначално положение: изправена позиция.

Тялото е отпуснато. Съзнанието е изчистено от излишни мисли, дишането е спокойно. Насочете вашия вътрешен поглед към себе си. Съсредоточете се изцяло и само върху масажа.

След настройката, представете си и визуализирайте точката на Ин-Тан (вж. Рисунка 3). Визуализирайте я за най-малко 10 минути.

Отпуснете се и издишайте, след визуализацията.  После, с палеца и показалеца на двете ръце, се правят последователни и леки движения от точката Ин-Тан по продължение на веждите, като се редува ляво-дясно

Колко пъти на ден да правите упражнението: упражнението трябва да се извършва два пъти дневно, както сутрин, така и вечер. След десетминутната визуализация лекият масаж се прави толкова дълго, колкото трае комфорта от извършването му (в повечето случаи не повече от 20-на пъти по продължение на лявата вежда и още толкова на дясната).

Източник: Упражненията са взети от книгата „Излекувайте тялото и ума със 100 китайски лечебни упражнения“, автор Син Су, www.eledia.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *