Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРЕСТАРИУМ КО СТАРТ / PRESTARIUM CO START

Съдържа активните съставки периндоприл аргинин и амлодипин, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид

Предназначение

престариумПРЕСТАРИУМ КО СТАРТ е комбиниран лекарствен продукт за хипертоници. Съдържа активните съставки периндоприл и амлодипин. Двете заедно предизвикват отпускане и разширяване на кръвоносните съдове, облекчаване на кръвообращението и нормализиране на високото кръвно налягане.

Как се приема

Таблетките ПРЕСТАРИУМ КО СТАРТ се приемат по лекарска препоръка, веднъж дневно – сутрин преди закуска. Обичайната доза е една таблетка, която съдържа 3.5 мг периндоприл + 2.5 мг амлодипин. При бъбречно болни приемът е през ден. Възможно е около месец след началото на терапията дневната доза да бъде завишена, но не повече от 7/5 мг.

Ако е пропуснат прием, трябва да се изчака времето за следващия. При предозиране е възможно кръвното налягане да спадне рязко, което се усеща по симптоми като прималяване и замайване – редно е да се потърси медицинска помощ.

Лечението с този медикамент обикновено е продължително, доживотно. Ако по някаква причина приемът трябва да се прекрати, то това може да стане само под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Сред тежките странични ефекти от приема на ПРЕСТАРИУМ КО СТАРТ са бронхоспазъм, оток на устните, лицето и гърлото, затруднено дишане с хрипове, тежки обриви, уртикария, ниско кръвно – замайване и слабост, стенокардичен пристъп, инсулт, жълтеница, възпаление на панкреаса.

Съобщавано е за кашлица и задържане на течности, нарушен сърдечен ритъм, главоболие и сънливост, зрителни и слухови смущения, гадене и повръщане, болки в корема, диария или запек, промени в показателите на кръвната картина, болки в мускули и стави, бъбречни проблеми, еректилна дисфункция.

Не са изключени симптоми като забавяне на говора, бавни реакции, тремор, сковаване на крайници и пр. Всеки необичаен симптом следва да бъде коментиран с лекуващия или да се търси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПРЕСТАРИУМ КО СТАРТ не се прилага при алергия към някой от компонентите.

Медикаментът е противопоказан при тежки бъбречни проблеми, твърде ниско кръвно налягане, заболявания на сърдечния мускул, при сърдечна недостатъчност след инфаркт, при диабет, за пациенти на хемодиализа.

Продуктът не се препоръчва в терапевтични програми при бременност и кърмене. Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Този лекарствен продукт не може да се приема едновременно с литий, естрамустин – за раково болни, лекарства против отхвърляне на трансплантирани органи, калий-съхраняващи, ангиотенцин рецепторни блокери като телмисартан, дантролен – при мускулна скованост, множествена склероза и пр.

Всички наложителни комбинации на лекарствени продукти трябва предварително да се обсъдят с лекуващия. Ако е необходимо – да се променят лекарства или дози, временно да се прекрати приемът на някои от тях и пр.

Усреднена цена в аптеките – 16 лв за опаковка от 30 таблетки по 7/5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *