Етерично масло върху пъпа решава веднага проблеми с храносмилането

Много малко внимание отделяме на пъпа. А той е толкова важен, колкото едва ли можем да си представим. И днес ще разберете защо трябва да му се обръща по-голямо внимание

пъпа

Единствено източната медицина отдава почит на тази важна част от човешкото тяло – пъпа и областта около него.

Не случайно източните лечители наричат пъпа „свещено място от нашето тяло“. Според Аюрведа пъпа е „портата на живота“, защото пъпната връв е нашата връзка с живота още преди да се родим. Всички енергийни канали преминават през пъпа, а в Китай вярват, че в областта около него се струпват всички наши преживявания и нервно напрежение. Източната медицина казва, че правилното отношения към пъпа може да спаси човек от много неприятни проблеми.

А в Европа (и не само там) човешкия пъп е онази част от тялото, която най-редовно се пропуска по време на къпане…

Няколко капки етерично масло, разнесени с леки масажни движения – и здравословните проблеми постепенно ще изчезнат. Научете защо да прилагате етерично масло за масаж около пъпа. Разберете и как да го извършвате правилно, според препоръките от Аюрведа!

Лечение с етерични масла

Въздействието върху биологично активните точки е в основата на източната медицина. И пъпът е една от тези точки, защото там се пресичат нашите енергийни потоци. С правилния ефект върху тази точка, и чрез използването на етерични масла, много здравословни проблеми могат да бъдат отстранени. Кои от тях? Как да стане това? Нека разберем!

1. Проблеми с храносмилането

Използването на етерично масло, а именно – прилагането му върху пъпа, може да облекчи голяма част от храносмилателните проблеми. Този метод ще помогне при диария, болка, гадене, подуване на корема и запек. За тази цел е нужно да имате масло от мента или масло от джинджифил. Трябва само да го разредите едно към едно с маслена основа (масло от жожоба или сусамово масло) и да капнете няколко капки върху пъпа. Можете да добавите и няколко масажни движения.

2. Болезнена менструация

Етеричните масла са много ефективни при справянето с болката по време на месечния цикъл. Освен това, редовният масаж и използването на масла са в състояние да нормализират менструацията. За тази цел използвайте масло от мента, кипарис, градински чай и джинджифил.

3. Проблеми с черния дроб

За да почистите черния дроб, експертите по аюрведична медицина препоръчват да използвате лимоново масло.

4. Безплодие

Етерично масло от градински чай, което се втрива в пъпа и района около него, е в състояние да увеличи плодовитостта на жените и мъжете. Няколко капки масло и лек масаж ще ви помогнат да се отпуснете, ще активират производството на необходимите хормони и ще допринесат за успешното зачеване.

5. Загуба на енергия

Тъй като пъпа е нашият енергиен център, с негова помощ е възможно да се възстанови енергийния баланс. Рапичното масло ще помогне за това. Сложете малко количество масло върху пъпа и леко масажирайте. Редовните процедури ще възстановят вашата енергия, ще ви помогнат да намерите вдъхновение и да събудите творческия си потенциал.

Как се прави масаж на пъпа и зоната около него?

Вече стана дума за това, че освен използването на етерично масло, ще трябва да направите и самомасаж. Време е да се научите как да го извършите правилно.

След като капнете няколко капки масло върху пъпа започнете да правите масажа.

Първото движение се нарича „Пробив“

Необходимо е показалеца да се вмъкне в пъпната кухина много внимателно, без излишен натиск върху пъпа. Повторете 6 или 10 пъти.

Второто упражнение е „Разширяване“

Поставете пръста си в пъпа и завъртете върха на пръста по посока на часовниковата стрелка. Натискът не бива да се насочва вътрешно, а отстрани. Повторете от 6 до 10 пъти. Това упражнение отлично подобрява храносмилането.

Следващото упражнение е „Натиск“

Съберете кожата отляво и отдясно на пъпа, за да оформите хоризонтална сгъвка. Стиснете 6-10 пъти и след това повтаряйте същото само с вертикалната гънка. Това упражнение ще спомогне за тонизиране на кожата около пъпа и ще активира на енергийните канали.

И последното упражнение от нашия списък е „Изпомпване“

Поставете дланта си върху областта на пъпа, рязко и енергично я избутайте нагоре. Направете това 6-10 пъти за едно издишване. При вдишване натиснете леко дланта около пъпа, и след това я отпуснете. По този начин ще помогнете да се създаде резерв от енергия и да се възстанови равновесието. С това упражнение завършва и самомасажа на пъпа.

Не забравяйте, че зоната около пъпа е много чувствителна. Грижете се за нея, както и за самия пъп, редовно и с голяма любов.

Източник: prosto-mariya.ru

Масло от черен кимион + витамини и мастни киселини
Масло от черен кимион помага при стомашни неразположения

Оценете статията
Оценка 3.9 от 16 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *