Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НЕОМИЦИНУМ / NEOMYCINUM

Съдържа неомицинов сулфат, сорбитанов триолеат, лецитин, изопропилов миристат, смес от изобутан, бутан и пропан

Предназначение

неомицинНЕОМИЦИНУМ е антибиотична спрей форма за лечение на кожни инфекции. Повлиява обриви, фурункули, импетиго и други прояви на патогенни въздействия от грам-положителни и грам-отрицателни микроорганизми. Ефективен при стафилококови инфекции, бактериални усложнения от алергични обриви, инфектирани неголеми рани от изгаряне или измръзване.

Как се приема

НЕОМИЦИНУМ спрей се прилага локално външно с интензивност и продължителност, препоръчана от лекуващия. Най-често се касае за 2-3 апликации дневно, през равни интервали от време. Флаконът трябва да се държи на разстояние 15-20 см от обработваната зона; аерозолът не трябва да се вдишва или да попада в очите.

При пропуснато прилагане апликацията може да се изпълни при първа възможност или да се изчака времето за следващата. При предозиране или обработка на кожа с нарушена цялост на по-голяма площ е възможно да се проявят интензивно някои от страничните ефекти на продукта. При смущаващи симптоми трябва да се направи консултация с лекар и прилагането да се прекрати.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции, изразени в сърбеж, обриви, локален оток.

Прилагането на НЕОМИЦИНУМ може да причини увреждане на бъбреците или на слуха, ако медикаментът се използва дълго време, върху обширна повърхност или под оклузивна превръзка.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НЕОМИЦИНУМ не се използва при алергия към някоя от съставките на лекарството.

Продуктът не се препоръчва за лечение при големи кожни поражения, варикозни язви, мокрещи лезии.

Да се избягва при бременност и кърмене. Възможно е краткосрочно приложение на минимални ефективни дози само по лекарска преценка и под контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Спрей-формата не трябва да се използва заедно с други продукти, които могат да предизвикат увреждания на слуха или на бъбреците.

НЕОМИЦИНУМ не се комбинира с други продукти за локално външно приложение. Не третирайте проблемните зони допълнително, с още лекарствени продукти!

________

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за спрей ампула от 55 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *