Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психологическа интерпретация на гастрономическите предпочитания според д-р Оливие Сулие

Всеки човек има свои собствени гастрономически предпочитания. Някой не използва захар, дори и в кафето. Друг не обича кашкавал. Трети не яде месо под никаква форма

гастрономически предпочитания
И за да обобщим, ще кажем, че колкото хора – толкова и гастрономически предпочитания. Доста обичайна ситуация, но дали има конкретна причина за това? Съществува ли някакво взаимодействие между онова, с което се храним и това кои сме ние?

Д-р Оливие Сулие е разработил теория, според която изборът на храна не е въпрос само на случайност. Какво и колко ще сложим в чинията не зависи от възпитанието, средата или националността. Изборът на храна е в пряка корелация с нашето подсъзнание.

Запознайте се с психологическата интерпретация на гастрономическите предпочитания на д-р Оливие Сулие

Всеки продукт, който изключваме или прибавяме към диетата има специфично символично значение. Това означава, че отхвърлянето на дадена храна се извършва на подсъзнателно ниво, и е пряко свързано с нашите психологически нагласи и проблеми. Да видим какво означава това.

1. Вегетарианство

Отказът от месо на психологическо ниво означава желание да се избегне собствената агресия, както и страх от смъртта. Вегетарианството е един вид опит за бягство от смъртта. Не случайно повечето раково болни стават вегетарианци, ако преди това не са били такива.

По този начин вегетарианството показва и страх от действие. Вместо да погледне проблема очи в очи, за човека е по-добре да отложи неговото решаване.

2. Без мляко, моля!

Млякото е първата храна, която човек приема веднага след раждането. Всеки от нас е свързан с майката, а отхвърлянето на млечни продукти е подсъзнателно желание да се отървем от майчиния контрол. Същата история е и със захарта, защото в чиста форма тя също е символ на майката.

Ако човек замести млякото със соево или друго растително подобие на мляко, това показва нежелание да се признае съществуването на даден проблем.

3. Отказ от хляб

Ако млякото е подсъзнателна протекция на образа на майката, то хлябът е образа на бащата. Не случайно всички патриархални общества се формират около отглеждането на зърнени култури. Отхвърлянето на хляба символизира желанието да се постигат резултати без участието на родителите. Ако има едновременно отхвърляне на мляко и хляб, то тогава това показва големи проблеми в отношенията с роднините.

4. Растително масло

Тук не става въпрос за отказ, а напротив – за предпочитание. Зехтинът по много начини възпроизвежда структурата на майчиното мляко. Д-р Сулие смята, че тази диета е подходяща за тези, които търсят да открият своите корени и да установят контакт със семейството.

5. Протеинови диети

Тези диети се отнасят до нашите собствени „протеини“, носители на нашата памет и емоции. Те ни държат далеч от зависимостта. Това означава, че протеиновите диети са подсъзнателно желание да се отървем от пристрастяването, което ни дърпа назад.

6. Монодиета

Всяка моно диета ни препраща към определена храна. Тук трябва да имаме предвид кой продукт е избран. Например, гроздовата диета означава желание за изобилие.

7. Диета, в зависимост от кръвната група

Такива диети са най-красноречиви. Те ни препращат към темата за връзката между кръвта и кръвното родство. Тези, които избират диети според кръвната група, търсят възможност да укрепят вяра си, да намерят своите корени и да научат нещо за произхода си. В допълнение, това може да означава, че човек се опитва да придобие някаква самоличност.

Може би е време да анализирате вашите гастрономически предпочитания, да стигнете до дъното на тяхната същност и да разберете дали там не се крият и други,  конкретно психологически, проблеми.

Много е важно тези проблеми и страхове да бъдат открити предварително, тъй като те често причиняват здравословни проблеми . Така че, следващия път, когато решите внезапно да се откаже от даден продукт, помислете върху това. Може би има нещо друго, нещо което е вътре дълбоко във вас, и което също искате да отхвърлите.

Източник: terrawoman.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *